Technologie | Elon Musk | Týden mobilně

Týden mobilně 535: Technologický superhrdina má revoluční baterii a další hity posledních dní

Elon Musk je takový technologický superhrdina. Fušuje do několika oborů zároveň a rozhodně se nedá říct, že si klade malé cíle. Ve středu chtěl jako první soukromník poslat lidi do vesmíru, zkazilo to jen počasí, snad se zadaří teď o víkendu, vše můžete sledovat zde. Na následující týdny má naplánovanou lehce přízemnější premiéru – skok ve vývoji (a ceně baterií) pro elektromobily. Promítnou se její výhody i do drobné elektroniky?

Za zajímavou technologii lze považovat i gimbal, který Vivo nacpalo do mobilu. Jak se liší od běžné optické stabilizace? Ohebná Motorola dostala update Androidu, iPhone pro změnu dostal jailbreak.

Také máme zprávy ze světa služeb. Díky nedávné novele si můžete říct o vrácení nevyčerpaného kreditu z předplacené karty. Problém je, že si za to operátoři naúčtují docela tučný poplatek. Jestli jeho výše neporušuje zákonem daná pravidla už prověřuje ČTÚ. Docela vtipně působí i zpráva o mírně levnějším volání do zemí EU – tentokrát nejde o politické rozhodnutí, ale kurzové změny koruny vůči euru.

Váš názor Další článek: Nová venkovní kamera Netatmo odradí zloděje ohlušující sirénou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,