Twitteru rostou příjmy i počet uživatelů, jejich aktivita ale zřejmě klesá

Sociální síť Twitter je z hlediska byznysu proslavena svým vytrvalým hospodařením v červených číslech. I přes svou popularitu a rostoucí počet uživatelů zatím nenalézá natolik silné zdroje příjmů, aby pokryly náklady na provoz a vývoj. Ale jak ukazují poslední finanční výsledky za první kvartál roku 2014, příjmy už se razantně zvyšují.

Twiitter za poslední čtvrtrok vydělal přes 250 milionů dolarů, což oproti loňským 114 milionům představuje solidní nárůst. Ovšem loni se podařilo uzavřít čtvrtlet s čistou ztrátou 27 milionů, ale letos je to 132 milionů mínusu. Tyto výsledky však vzhledem k aktivitám firmy investory nijak nezaskočily a razantní růst příjmů z reklamy dává příslib světlejší budoucnosti. Ovšem trochu znepokojující je chování uživatelů – sice jich přibývá, ale jsou méně aktivní.

Jak upozornil The Verge, počet uživatelů Twitteru stoup o 14 milionů na současných 255 milionů aktivních uživatelů, ale počet zobrazení Twitteru (uživatelských streamů na webu či v aplikaci) však v posledních dvou kvartálech klesá. Znamená to opad zájmu? Někteří investoři si to myslí a prodávají, což zapříčinilo propad ceny akcií. Zástupci Twitteru však oponují, že za poklesem stojí inovace v podobě seskupení konverzací. Uživatelé už prý nemají tolik potřebu znovunačítání stránky, vidí více informací najednou. 

Diskuze (6) Další článek: Microsoft změřil, v kolik hodin Američané vylézají z postele

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,