Twitter | Počasí

Twitter zkouší, jestli mu lidé budou platit za předpovědi počasí

Avizované snahy Twitteru spustit několik forem předplatného se pomalu rozjíždí. Sociální síť zcela v tichosti začala v 15 amerických městech a Dominikánské republice poskytovat službu na předpovědi počasí, zprávy v omezené formě buď můžete odebírat bezplatně, nebo za 10 dolarů měsíčně dostanete možnost komunikovat přímo s meteorology.

Fakt, že Twitter předpovědi spustil jen na úzkém regionu a ještě to nikde neoznámil, jen se mimo řečí zmínil pro server Axios, naznačuje, že novinka je prozatím jen testem, u kterého se uvidí, zda lidé o podobnou službu zájem mají. Kdo si předplatné zaplatí, může se na neomezený počet otázek spojených s počasím ptát 18 domluvených meteorologů, plus klimatického novináře Erica Holthause. Uživatelé také budou dostávat pravidelné newslettery věnované počasí a přednostní přístup k podcastům.

Nejde navíc jen o klasické předpovědi počasí typu „bude slunečno a 20 stupňů Celsia“. Meteorologové počítají, že lidem budou poskytovat rady a varování v případě přírodních katastrof typu hurikány a tornáda, se kterými se musí USA potýkat často. Holthaus totiž podotýká, že tyto informace jsou nejčastější, jaké od něj čtenáři žádají.

Twitter by chtěl novou službu/předplatné do konce tohoto roku rozšířit po celé Americe a příští rok se zaměřit na mezinárodní expanzi. Přiznává ale, že přednost dostanou ty trhy, kde je vysoká míra využívání Twitteru a zároveň špatné pokrytí klasickým meteorologickým zpravodajstvím, například Brazílie nebo Indie. V Česku si tak zřejmě počkáme ještě hodně dlouho, jednoduše proto, že Český hydrometeorologický ústav dělá svou práci poctivě.

Diskuze (5) Další článek: Datové schránky se budou zakládat automaticky po použití eIdentity, ale až od roku 2023

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,