Sociální sítě | Twitter | Hate speech

Twitter zakročí proti nenávistným tweetům, které útočí na věk, znevýhodnění či nemoc

Každá sociální síť má pravidla, která řídí, jaký obsah smí uživatelé publikovat a jaký již nikoliv. Nejinak je tomu i u Twitteru, který je aktuálně rozšířil. Nově tak bude blokovat urážky na základě věku, zdravotního znevýhodnění a nemoci.

Hate speech je problém, který řeší všechny sociální sítě. Nejrůznější forma urážení a dehonestace je poměrně běžná a proto se nastavují pevná pravidla, aby bylo jasné, kdy je možné zakročit v případě, že uživatelé daný příspěvek či komentář nahlásí. Twitter již nyní řeší tento problém týkající se náboženství, nově ale dojde k rozšíření

Nově tak bude uživatelům, kteří ve svých tweetech útočí na jiné z důvodu odlišného náboženství, věku, zdravotního stavu či nemoci, hrozit jak smazání obsahu, tak i zablokování celého účtu. Samotné blokování se ale bude týkat až nových prohřešků, ty staré budou pouze smazány, pokud je některý z uživatelů nahlásí.

Twitter také slibuje, že zpřesnil školení pro zaměstnance, kteří jednotlivá nahlášení kontrolují a řeší, zda se opravdu jedná o porušení podmínek, či nikoliv. Zároveň se ale zlepšuje i schopnost samotné sítě škodlivé tweety odhalovat – v minulém roce 50 procent smazaného obsahu nevyžadovalo nahlášení od uživatelů.

Diskuze (24) Další článek: Volkswagen chystá výpad proti Modelu X od Tesly. Jeho elektrické SUV dojede až 500 km

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,