Sociální sítě | Web | Twitter

Twitter testuje nový způsob přepínání mezi nejnovějšími a nejzajímavějšími příspěvky

Twitter nabízí dva způsoby zobrazování příspěvků: v chronologickém pořadí, nebo takzvanou „hlavní stránku“, na které určuje pořadí algoritmus a první místa by měly obsadit nejzajímavější tweety.

K přepínání mezi těmito dvěma pohledy slouží tlačítko s hvězdičkami, umístěné v pravém horním rohu časové osy. Když na něj uživatel klepne, může se přepnout do druhého pohledu. Někteří uživatelé si však stěžují, že jim Twitter samovolně mění chronologické zobrazení na hlavní stránku.

Nový způsob přepínání

Nový způsob přepínání mezi oběma pohledy by měl být přehlednější a jednodušší. Po klepnutí na tlačítko se otevřou dvě karty: Domů s příspěvky seřazenými algoritmem a Poslední s nejnovějšími tweety na začátku časové osy.

Nové provedení, které můžete vidět na videu níže, zatím Twitter testuje jen na omezeném vzorku uživatelů. Dle dostupných informací se zobrazuje pouze v aplikaci pro iOS. Pravděpodobně jde o A/B testování, na jehož základě bude následně rozhodnuto, zda tento způsob přepínání skončí v propadlišti dějin, nebo bude zpřístupněn všem uživatelům.

Oficiální účet Twitter Support k tomu napsal: „Nejprve nejlepší, nebo nejnovější tweety? Usnadňujeme vám přepínání mezi oběma časovými osami, abyste věděli, kterou z nich právě procházíte. Nyní testujeme s některými z vás na iOS: přejetím prstem mezi Hlavní a Nejnovější si můžete vybrat, které tweety uvidíte jako první.“

Tato změna se zdá být krokem dobrým směrem, protože bude znamenat méně klepnutí pro přepínání mezi pohledy a umožní uživateli snadno zjistit, který režim právě používá. Není však jasné, zda Twitter plánuje tento test rozšířit, a pokud ano, kdy se tak stane.

Váš názor Další článek: Záludný čínský malware MysterySnail útočí na počítače s Windows bez posledních záplat

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,