Twitter | Statistiky

Twitter odhalil nejdiskutovanější témata roku. Zahrnují K-pop, MeToo i Fortnite

Jestli to někde v roce 2018 vřelo, pak na Twitteru. Mnoho pozornosti se dostalo jak celebritám, tak velkým společenským tématům, která mnohdy prosákla až do vysokých sfér života. Jak vypadal uplynulý rok na Twitteru, odhalila síť v rekapitulačním tweetu.

Lidé po celém světě sdíleli denně na Twitteru v průměru 125 milionů hashtagů. Ve výsledků se ale týkaly jen hrstky témat. Nejsdílenější a nejoblíbenější tweety produkovala korejská K-pop kapela BTS, která zároveň obsadila pozici nejdiskutovanější celebrity a hudebníka.

Mezi další oblíbená témata z oblasti celebrit patřili zpěváci Drake, Kanye West, Ariana Grande nebo basketbalista LeBron James. Nejvíce tweetů během jednoho dne vygenerovala závěrečná slavnost zimních olympijských her v Pchjongčchangu, která se společně s finále světového fotbalového poháru a NBA zařadila mezi nejdiskutovanější sportovní akce.

V herním světě se nejžhavějším tématem stala dle očekávání hra Fortnite a u filmů se lide nejvíce bavili převážně o komiksových adaptacích Black Panther, Avengers: Infinity War a Úžasňákovi 2.

Vedle těchto témat ale Twitter zůstával důležitým prostředím pro politické diskuze a hnutí. Pokračovala aktivita skupin Black Lives Matter (upozorňuje na policejní násilí vůči lidem černé pleti) a March For Our Lives (snaží se prosadit větší regulaci zbraní v USA).

Jedním z hlavních témat diskuzí bylo samozřejmě i hnutí MeToo, které se věnuje sexuálnímu obtěžování žen. Také cokoli, co zveřejnil americký prezident Donald Trump, se okamžitě dostalo mezi top příspěvky.

Diskuze (4) Další článek: Pošlete novoroční pozdrav 6 miliard km od Země

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,