TubeSucker: stáhněte si obsah YouTube

Webová aplikace YouTube si získala miliony uživatelů po celém světě. Každý den nadšeně přispívají svými novými videosekvencemi a jsou zvědavi na hodnocení prohlížejících. Pokud také patříte k častým návštěvníkům YouTube, můžete si jeho používání zpříjemnit s aplikací TubeSucker, která navíc dovede ukládat zvolená videa do počítače.

Plusy / minusy
+ jednoduché ovládání
+ vestavěný prohlížeč
– amatérský vzhled

Proti práci s YouTube přímo v prostředí webového prohlížeče rozhodně nic nemám, je to pohodlné a přístupné odkudkoli. Ovšem v případě, že si chcete uložit zajímavé video, je to horší. Flashová animace nejde z prohlížeče pohodlně ukládat, a tak vám v případě, že zatoužíte video později opět shlédnout, nezbude nic jiného, než spustit webový prohlížeč a video si na YouTube zobrazit.

TubeSucker obsahuje vestavěný prohlížeč webu

TubeSucker řeší hned několik věcí pro pohodlnou práci s YouTube. V první řadě je to vyhledávání, kdy nemusíte čekat na načtení celého YouTube, ale požadované video vyhledáte ihned z programu. Hledání můžete upravit pouze pro videa odpovídající zadané délce v minutách a sekundách. V placené variantě TubeSuckeru je možné využívat funkci Super Search, která na stránce zobrazí obrázky náhledů nalezených videí bez vykreslování stránky YouTube.

Běžně se ale YouTube zobrazí ve vestavěném webovém prohlížeči TubeSuckeru. Prohlížeč využívá knihovny resp. jádro z instalované verze Internet Exploreru. Umožňuje přechod vpřed i vzad v historii navštívených stránek. Uživatelské rozhraní programu mě nijak zvlášť neoslovilo, nicméně je to pouze jedna z částí, které uživatele na programech zajímají. Chválím jednoduchou instruktážní obrazovku k ovládání programu. Práci s ním pochopíte i bez znalosti anglických slovíček, díky instrukcím se dozvíte, jak si stáhnout video z YouTube ve třech krocích.

Stáhnutí videa ve třech krocích

Vestavěný přehrávač nesmí chybět

Jakmile najdete zajímavé video, stačí stisknout tlačítko Download This Video, čímž programu příkážete, aby jej uložil do počítače. V placené variantě TubeSuckeru můžete stáhnout naráz více videí, čímž si ušetříte množství času. Informace o tom, že program stahuje video je zobrazena v části s prohlížečem, pomocí záložek se však můžete přepnout i na stránku, která zobrazuje podrobnější informace o právě probíhajícím přenosu.

Při a hlavně po stažení videa vás však bude daleko více zajímat záložka Play. Obsahuje jednoduchý prohlížeč obsahu počítače s možností rychlého přepínání do složky s videem, kam je ukládán obsah z YouTube. Snadno se přepnete také do složek s hudbou nebo obrázky. Opět si musím povzdechnout, že vzhled uživatelského rozhraní je opravdu příšerný. Vybrané video, které je z YouTube ukládáno ve známém formátu FLV, si můžete prohlédnout ve vestavěném přehrávači. Tak jako TubeSucker využívá k prohlížení webu jádro Internet Exploreru, tak podobně k zobrazování videa využívá Windows Media Player. Přehrávané video můete ohodnotit hvězdičkami.

Stažené video si přehrajete přímo v programu

Vybrané soubory lze umístit do seznamu, playlistu, které je ukládán jako soubor M3U. Nastavení dále umožňuje zvolit si neustálé opakování vybraného videa, případně náhodný výběr ze souborů zvolených k přehrávání. Pokud stisknete tlačítko Full Screen nezobrazí se vám video klasicky přes celou obrazovku, pouze zmizí běžné ovládací prvky programu a přes celou plochu okna bude zobrazeno video. Titulkový pruh aplikace, stejně jako lišta úloh s tlačítkem Start nezmizí. Vybrané soubory můžete poslat mailem, pokud usoudíte, že je to vzhledem k jejich velikosti ještě reálné. TubeSucker pro vás vytvoří také webové stránky, do kterých je vložen obrázkový náhled na video s odkazem vedoucím přímo na YouTube.

Hromadné stahování?

Na různých stahovacích programech jsou nejzajímavější funkce pro práci s více odkazy najednou. TubeSucker vám sice nestáhne automaticky celý obsah YouTube, zato obsahuje funkci pro dávkové stahování. Do příslušného políčka zadáte seznam adres z YouTube (například ty, které vám někdo pošle, případně si je zkopírujete ze schránky během prohlížení YouTube) a pak už jen klepnete na tlačítko Download URLs. Videa budou automaticky uložena do výchozí nastavené složky, případně do nové, pokud zadáte její název. Drobnou nevýhodou je, že k této akci opět potřebujete placenou variantu programu.

Využijete hromadné stahování z YouTube?

V nastavení programu můžete upravovat umístění složek, do kterých bude ukládán stahovaný obsah. TubeSucker rozlišuje složky pro video, hudbu a obrázky, ke každé této skupině navíc přidává možnost určit složku pro ukládání playlistů.

V nastavení programu zadáte cesty ke složkám

Jakkoli se se zdá být TubeSucker dobrý nápad, může se řadě uživatelů zdát jeho placená verze začínající na ceně 24,95 USD poněkud drahá. K dispozici jsou i další a dražší placené verze, umožňující například spolupráci programu s dálkovým ovládáním ATI Remote Wonder. Pokud si vystačíte s jedním stahovaným souborem v jednom okamžiku a obejdete se bez hromadného zpracování zadaných adres, pak vám TubeSucker poslouží i ve zdarma dostupné verzi.

TubeSucker 3.3
Stahovač videa z YouTube
stáhnout GigaMania.cz
výrobce NewRAD
web www.newrad.com/software/tubesucker
cena zdarma

Diskuze (23) Další článek: Fujitsu chystá sub-notebooky s Windows Vista

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,