Tržní hodnota IBM překonala Microsoft, který se už propadl na třetí místo

Hodnota obřího molochu IBM je poprvé od roku 1996 větší, než v případě Microsoftu. Jak informoval server BBC, 29. září se tržní hodnota IBM s postupným zvyšováním dostala na hranici 214 miliard dolarů, zatímco mírně klesající Microsoft skončil na hodnotě 213,2 miliard dolarů.

Microsoft oproti konkurenčním technologickým společnostem stále ztrácí a pokud neuspěje nová generace Windows 8, může být propad hodnoty akcií ještě výraznější. Nejhodnotnější technologickou společností je v současnosti Apple, který dnes představí novou generaci svého mobilního zařízení iPhone 5 a druhé místo teď drží právě IBM.

Podle analytiků bylo rozhodnutí IBM zbavit se počítačového segmentu správným krokem, jak se totiž ukazuje, mnohem důležitější možná budou servery a datacentra a to je také pravděpodobný důvod, proč se IBM od klasického segmentu domácích a firemních počítačů odklonilo.

IBM je jednou z nejdůležitější a nejvýznamnějších technologických společností minulého století, a pokud bude pokračovat v nastoleném inovativním tempu, možná se tak stane i v tom současném.

Diskuze (8) Další článek: Foxconn: Jak se v Česku vyrábí servery pro kus světa

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,