Tržby aukční síně eBay poklesly o 30 procent

Současný nepříznivý stav světové ekonomiky měl neblahý vliv i na největší celosvětovou aukční síň eBay. Slavný internetový bleší trh zaznamenal meziroční pokles svých tržeb o jednu třetinu a celkové výsledky zůstaly za odhady analytiků. Firma o svém hospodaření za poslední fiskální čtvrtletí informovala v pravidelné finanční zprávě.

Společnost vygenerovala čistý zisk ve výši 367 milionů dolarů. Celkové příjmy poklesly o 31 procent na 2,04 miliardy dolarů, burzovní analytici přitom očekávaly 2,12 miliardy. I přes klesající finanční příjmy se eBay stále drží v černých číslech a do budoucna neočekává žádný varovný stav. Dle prohlášení zástupců společnosti se prozatím nebude ani propouštět stávající zaměstnance. Stav by se měl údajně spíše zlepšovat, podle posledních výzkumů totiž lidé po celém světě vzhledem k hospodářské recesi raději nakoupí levnější zboží na internetu, než například v kamenných obchodech.

Světová finanční krize ve veliké míře postihla takřka všechny technologické giganty. Alespoň částečně nepříjemným podmínkám čelí internetový moloch Google, který neustále navyšuje tržby, ale i IBM. Softwarová firma nasadila úsporná opatření a zaměřila strategii na agresivnější prodej za účelem zvyšování zisků.

Diskuze (4) Další článek: Český Software602 zvýšil tržby a očekává další růst

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,