Tři tipy pro rychlejší práci ve Windows NT 4.0

Tři zajímavé tipy pro urychlení práce ve Windows NT: zrychlení vyjíždění menu, vypnutí animace oken a automatické přihlášení do Windows NT.
Rychlost zobrazování složek ve Start menu
Pokud kliknete na tlačítko Start, můžete myší projíždět jednotlivá menu. V případě, že chcete zobrazit nějakou podsložku (například Dokumenty), musíte nejdříve kurzorem najet na položku Dokumenty a chvilku tam zůstat (nebo stisknout tlačítko na myši). Tuto „chvilku“ můžeme nastavit v klíči HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop hodnotou MenuShowDelay (položka je uvedena v milisekudách). Čím nižší hodnota, tím rychleji se menu zobrazí. Naopak zadáním vysoké hodnoty docílíme toho, že uživatel musí na položku kliknout myší.
Vypnutí animace okna při jeho minimalizaci a maximalizaci
Jednou z vlastností, které nemají praktický význam a jsou určeny pouze na efekt je animace oken při jejich maximalizaci nebo minimalizaci. Pokud se vám tento efekt nelíbí a rádi byste se ho zbavili, přidejte do klíče HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\desktop\WindowMetrics hodnotu (STRING) MinAnimate a nastavte ji na „0“ (vypnuto) nebo „1“ (zapnuto).
Automatické přihlášení do Windows NT
Úroveň zabezpečení ve Windows NT je řádově vyšší než například ve Windows 95. Proto je každý uživatel nucen před použitím pracovní stanice zadat své přihlašovací jméno a heslo, bez jejichž ověření jej systém odmítne do systému vpustit. V některých případech je však toto bezpečnostní opatření až příliš přísné. Následujícím postupem zajistíte automatické přihlášení vybraného uživatele.

POZOR!

Přihlašovací jméno a heslo jsou v registru uloženo ve formě čistého textu, nejsou nijak chráněny, pro zkušenější uživatele je to velmi jednoduchá cesta, jak získat vaše přihlašovací jméno a heslo!

  • Spusťte program regedt32
  • Do klíče HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon vložte hodnotu (STRING) AutoAdminLogon a nastavte ji na "1"
  • Do klíče HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon vložte hodnotu (STRING) DefaultUserName a zadejte vaše přihlašovací jméno a heslo
  • Do klíče HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon vložte hodnotu (STRING) DefaultPassword a zadejte vaše heslo
Po dalším spuštění počítače systém použije informace z registru a provede automatické přihlášení uživatele k stanici.
Váš názor Další článek: Oprava pro kuriózní chybu v Internet Exploreru je na světě

Témata článku: , , , , , , , , , ,