Wi-Fi | Tipy | Router

Tři tipy, jak proklepnout signál Wi-Fi v domácnosti i kanceláři

  • Poradíme, jak řešit problémy s rychlostí bezdrátového připojení
  • Ukážeme, jak najít nejvhodnější Wi-Fi kanál
  • Prozradíme, jak prověřit pokrytí prostoru signálem

Bezdrátové připojení k internetu se v uplynulých letech stalo standardem, a to jak ve firemním, tak i v domácím prostředí. Nejlevnější Wi-Fi routery začínají dnes lehce nad dvěma stokorunami, takže bezdrátová konektivita je snadno dostupná doslova každému.

Jak ale dostat ze svého připojení maximum? V cestě vám může stát řada překážek – ať už fyzických, například v podobě silných zdí, podlah a stropů, ale i nehmotných, ke kterým patří například zarušení oblasti okolními bezdrátovými zařízeními. Pojďme se podívat na to, jak můžete svou bezdrátovou síť proklepnout.

Změřte si rychlost

Většina poskytovatelů internetového připojení deklaruje přenosové rychlosti stahování a odesílání dat. Zásadní otázka v tomto směru dní: je Wi-Fi router nejslabším článkem vaší konektivity? Odpověď lze získat poměrně snadno a rychle – stačí si změřit rychlost připojení pomocí některé z internetových služeb.

DSL.cz 
DSL.cz

Nabídka je v tomto směru poměrně široká a je jen na vás, pro kterou službu se rozhodnete. Každopádně pro přesné výsledky je poměrně zásadní, aby v okamžiku měření neprobíhaly, pokud možnost žádné přenosy dat, a to ani z jiných zařízení. Jedině tak budete moci objektivně vyhodnotit, zda rychlost vašeho internetu odpovídá tomu, zač svému poskytovateli platíte.

K měření rychlosti internetového připojení můžete využít například následující služby:

V pokračování pro předplatitele také najdete

Jak najít nejvhodnější, tj. nejméně přetížený kanál.

Doporučíme nástroje pro Windows i do telefonu.

Jak doma vytvořit mapu pokrytí signálem.

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Přehled bezplatných programů na úpravu zvuku. Stačí vám jednoduchý, nebo chcete profi funkce?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,