Google | Mapy Google | Mapy

Tři novinky v Mapách Google. Najdou nabíječku i bezbariérová místa a přinesou Live View pro více měst

Produktová ředitelka Map Google Amanda Leicht Moore publikovala na blogu The Keyword článek „Nové aktualizace map, které vám pomohou co nejlépe využít svátky“, ve kterém informuje o novinkách v aplikaci. „Ať už vyřizujete pochůzky, objevujete nová místa s přáteli nebo cestujete za rodinou, Mapy Google vám pomohou usnadnit navigaci v tomto rušném období.“ slibuje v jeho úvodu.

Funkce Live View pro více měst

V září tohoto roku Google představil funkci Live View („živý náhled“), která pomocí umělé inteligence, miliard snímků ze Street View a rozšířené reality umožňuje intuitivněji prozkoumat nejrůznější zajímavá místa. Od následujícího týdne chystá její spuštění v Londýně, Los Angeles, New Yorku, Paříži, San Francisku a Tokiu.

Řekněme, že jste na návštěvě New Yorku a máte v plánu vyrazit na nákupy. S novou funkcí stačí zvednout telefon a klepnutím na ikonu fotoaparátu na vyhledávacím panelu zobrazit blízké obchody a další místa, jako jsou kavárny, banky a bankomaty.

Díky pokynům a šipkám s podporou rozšířené reality uvidíte, jakým směrem se nacházejí a jak jsou daleko. Dokonce můžete spatřit i místa, která nejsou v bezprostředním výhledu (například obchod s oblečením za rohem), a získat tak dokonalý přehled o možnostech nákupů v okolí.

Klepnutím na kategorie míst můžete zobrazovat například okolní restaurace, bary, cukrárny, parky a zastávky městské hromadné dopravy. Kromě zobrazení polohy je možné získat i další informace – například zda je daný podnik otevřený, nakolik je obsazený, v jakém rozpětí se pohybují ceny a jak ho hodnotí komunita Map Google.

Váš názor Další článek: Fotky z iCloudu si prohlédnete v aplikaci Fotografie. Musíte si ale nainstalovat iCloud ze Storu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,