Apple | Siri

Třetí tichá novinka Applu v rychlém sledu: sluchátka AirPods s bezdrátovým nabíjením a Siri

Apple už třetí den pokračuje ve stylu: co den, to nový produkt. Po iPadech a iMacích tak dnes představil druhou generaci bezdrátových sluchátek AirPods. Na pohled se nezměnily, ale hlavní inovací je dlouho očekávané pouzdro s podporou bezdrátového nabíjení Qi a možnost vyvolání hlasové asistentky frází „Hey, Siri”.

Sluchátka mají také úplně nový čip Apple H1 zajišťující stabilnější připojení, nižší latenci a až 2× rychlejší přepínaní mezi spárovanými zařízeními. Výdrž sluchátek zůstala stejná, opět vydrží více než 24 hodin s nabíjecím pouzdrem a přehrávat hudbu dokážou až 5 hodin. O hodinu se prodloužila udávaná výdrž pro telefonování. Stále platí, že 15 minut v nabíječce přidá až 3 hodiny přehrávání. O stavu nabití navíc máte přehled díky diodě na těle pouzdra.

Nové AirPods jsou v prodeji ve dvou verzích, lišící se pouze v nabíjecím pouzdru. Za drátově nabíjené zaplatíte 4 790 Kč (o 200 Kč méně než u první generace) a za bezdrátovou verzi dáte 5 790 Kč. Majitelé původních AirPods si mohou bezdrátové pouzdro přikoupit za 2 290 Kč.

Diskuze (27) Další článek: Android se začne lidí v Evropě ptát, jaký vyhledávač a prohlížeč chtějí používat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,