Trendnet má pětici nových adaptérů pro USB-C, umožní připojit zařízení se „starými“ porty

Nové rozhraní USB-C se začíná velmi rychle rozšiřovat a například MacBooky Pro už jsou vybavené pouze těmito porty. Co když ale stále používate zařízení se starším rozhraním? Řešením jsou adaptéry.

Společnost Trendnet v rámci CESu představila rovnou pětici nových USB-C adaptérů, které pokrývají nejdůležitější konektory ze „staré“ doby. TUC-HDMI2 je jednoduchý adaptér na HDMI, který zvládne přenášet obraz v rozlišení 4K Ultra HD a s frekvencí 60 Hz. V prodeji se objeví v březnu za cenu přibližně 1 200 Kč s DPH.

Trendnet TUC-VGA2 je adaptér na klasický port VGA a umožňuje maximální rozlišení Full HD s 60 Hz. Cena bude kolem jednoho tisíce korun. Model TUC-HDMI3 obsahuje jak port USB 3.0, tak HDMI i napájecí USB-C. Cena bude v tomto případě kolem 1 500 Kč s DPH.

Největšími adaptéry jsou TUC-H4E s celkem čtyřmi porty USB 3.0 a cenou přibližně 600 Kč s DPH a TUC-H4E2, který má kromě čtyř USB 3.0 také napájecí USB-C, do kterého můžete zapojit třeba telefon. Cena za tento adaptér je stanovena na 1 500 Kč s DPH.

Diskuze (8) Další článek: I takto mohl vypadat iOS. Podívejte se, jak vypadal prototyp postavený na iPodu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,