Windows 11

Trápí vás pomalejší uživatelské prostředí ve Windows 11? Vývojový tým se v roce 2022 zaměří na výkon

Trápí vás místy horší výkon ve Windows 11? Nemyslím ten herní, to je známá věc. Někteří lidé poukazují na to, že některé prvky uživatelského prostředí se nevykreslují zrovna bleskově. Jeden uživatel si při příležitosti vydání Windows App SDK 1.0 stěžuje, že pociťuje určité zpomalení u každého prvku napsaného v jazyce XAML.

Tyto prvky vývojový tým postupně přestavoval ve Windows 10 a jeho nástupce v tom to ohledu jde dál. Např. uvedl nové kontextové nabídky, byť jen v některých oblastech. V jazyce XAML byly postupně přepracovány prvky kolem hlavního panelu, zejména nabídka Start. Technologii používají také mnohé programy.

Vývojový tým Windows v reakci tvrdí, že zlepšení výkonu v roce 2022 věnuje zvýšenou pozornost. Zejména se bude zajímat o spouštění systému, nevynechá ale ani zkoumání toho, zda a proč se případně některé prvky vykreslují pomaleji. Tvrdí, že většina se dnes vykresluje rychle. Výkon chce každopádně zlepšovat na celkové úrovni. Případné výsledky uvidíme za rok.

Napište do diskuze, jestli prostředí ve Windows 11, případně v Desítkách vnímáte rovněž jako pomalé.

Jak připomíná Neowin, Microsoft na negativní zpětnou vazbu zareagovat někdy dovede. Nedávno přepracoval Whiteboard, přičemž klient pro Windows se de facto proměnil na webovou aplikaci ve vlastním okně. Po všeobecné kritice poukazující na (ještě) horší výkon a chybějící funkce se výrobce vrátil k předchozí aplikaci postavené na UWP.

Snímek obrazovky 2021-11-19 170451.png
Ian Mikutel, šéf Whiteboardu pro Teams a Surface, přiznal, že zpětná vazba jej přesvědčila ke stažení nové aplikace

Zdroje: windowsdev_team na Redditu via Neowin | Ian Mikutel na Twitteru

Diskuze (10) Další článek: Nástupce Windows Media Playeru se ukázal ve Windows 11 Insider Preview. Váš telefon mění podobu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,