Windows | Operační systémy

Toto všechno měly umět už stařičké Osmičky, ale často to nezvládají ani současné Windows 11

  • Někdejší šéf Windows ukázal prototypy stařičkých Windows 8
  • Inženýři si hráli na tu dobu s hromadou pokročilých technologií
  • Marně na ně čekáme až dodnes

Letos v létě jsme si připomněli desáté výročí od vydání přelomového operačního systému Windows 8. Přelomového v tom smyslu, že dokázal jako žádný jiný OS v minulosti rozdělit komunitu na dva nesmiřitelné tábory

Zatímco ten první a výrazně větší jen nechápavě zíral na pastelovými barvami hýřící prostředí Metro a na hlavním panelu marně hledal cokoliv, co by alespoň vzdáleně připomínalo nabídku Start, ten druhý oponoval slovy, že přesně toto je ten správný směr, jak mají v 21. století vypadat Windows.

Jak mohly vypadat Windows 8

Jak to dopadlo, všichni dobře víte, nicméně vraťme se opět o tu dekádu zpět, někdejší šéf Windows Steven Sinofsky se totiž na svém youtubovém profilu Hardcore Software pochlubil sérií videí, které nabízejí alespoň malý vhled do zákulisí raného vývoje Osmiček v roce 2010.

0e451a7f-407d-4d0d-9bd9-4b1189d26cd3
Rané náčrty Windows 8 

Krátké šoty totiž obsahují animace a snímky nejrůznějších prototypů Windows 8, přičemž pokud máte dobrou paměť, anebo vám Windows 8 stále straší na některém z počítačů, snadno poznáte, že ani jeden z prezentovaných nápadů se v této podobě do finální podoby operačního systému nakonec vlastně vůbec nedostal.

Diskuze (44) Další článek: Rasová diskriminace vyvolává permanentní stres. Větší než hádka s partnerem nebo nedostatek financí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,