Tipy | Total Commander | Správce souborů

Ovládejte Total Commander jako profíci. 20 tipů a triků pro populárního správce souborů

  • Total Commander navazuje na éru dvouokenních správců souborů
  • Ve svém rozhraní skrývá řadu funkcí, o kterých možná nevíte
  • Vybrali jsme dvacet tipů a triků pro tento program

Téma aplikací pro správu souborů rozdělilo nejen naši redakci, ale i čtenáře. Jedni nedají dopustit na Průzkumníka, druzí používají dvopanelové aplikace, které ideově  vychází z historických programů Norton Commander, Volkov Commander či M602. Legendou oboru je Total Commander (původně Windows Commander) švýcarského programátora Christiana Ghislera.

TC v průběhu více než 27leté existence funkčně nabobtnal a dnes nabízí možnosti, o kterých uživatelé často ani netuší. Připravili jsme přehled tipů a triků, které se mohou hodit...

Oblíbené složky

Pokud Total Commander používáte jako výchozího správce, pak velmi pravděpodobně některé složky otevíráte častěji než jiné. Ty nejčastější si můžete přidat mezi oblíbené – v takovém případě do nich budete moci přejít odkudkoli po stisku klávesové zkratky Ctrl+D a následným výběrem ze seznamu.

Oblíbené složky 
Oblíbené složky

Aktuální složku lze do seznamu oblíbených přidat tak, že nejprve stisknete Ctrl+D a následně klávesu plus. Položku si pak můžete libovolně pojmenovat. Přes volbu Ctrl+D-Nastavení se dostanete k seznamu všech oblíbených položek, kde je můžete editovat, přidávat, nebo mazat.

Diskuze (125) Další článek: Už i Čína má své robopsy. Ten nejnovější se jmenuje Go 1 a umí cupitat vedle páníčka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,