Toshiba Portégé X20W: hybridní notebook, který chce zaujmout profesionály a výdrží až 16 hodin

Toshiba rozšířila nabídku notebooků a tabletů novým hybridním modelem Portégé X20W, který kombinuje obojí v malém a lehkém těle.

Toshiba Portégé X20W je hybridní notebook, který lze díky kloubu proměnit na tablet přetočením displeje na zadní stranu. Jedná se o 12,5palcový displej s rozlišením Full HD a ochranou Gorilla Glass 4, který má dotykovou vrstvu schopnou snímat jak prsty, tak i stylus. Toshiba dodává notebook se stylusem TruPen (technologie Wacom Feel, snímá 2 048 úrovní tlaků), se kterým lze využít technologii Windows Ink.

Klepněte pro větší obrázek
Toshiba Portégé X20W je hybridní notebook, který lze proměnit na tablet

Notebook má dvojici infračervených kamer a snímač otisku prstů pro bezpečné biometrické přihlašovaní pomocí Windows Hello ve Windows 10, port USB-C (Thunderbolt 3), USB 3.0 a nechybí Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth. Toshiba uvádí kompatibilitu se dvěma dokovacími systémy – Toshiba WiGig Dock a Toshiba Thunderbolt 3 Dock, které budou v prodeji do konce tohoto čtvrtletí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Toshiba Portégé X20W se ale především chlubí opravdu dlouhou výdrží, která by měla díky sedmé generací čipů Intel Core v ideálních podmínkách dosáhnout až na 16 hodin. To vše v tenkém těle z hořčíkové slitiny s tloušťkou pouze 1,54 cm a hmotností 1,13 kilogramů. V prodeji se objeví ve dvou barevných provedeních – stříbrné a modré. Ceny zatím nebyly oznámeny.

Diskuze (5) Další článek: Pozor na pochybné mobilní aplikace. Pokoušejí se ovládnout domácí Wi-Fi router

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,