Toshiba má notebook chlazený vodou

Unikátní chladící technologie Toshiby umožňuje v 2 centimetry tenkém notebooku 3440CT umístění výkonných komponent.
Unikátní chladící technologie Toshiby umožňuje v 2 centimetry tenkém notebooku 3440CT umístění výkonných komponent. V dnešních noteboocích a zejména těch tenkých je chlazení jedním z nejdůležitějších problémů. Obvyklým řešením je odvádění tepla pomocí soustavy plechů vyvedených na spodní stranu notebooku. Sice máte v letním dni totálně zapocená stehna, pokud máte notebook na klíně, nicméně je to lepší, než kdybyste si při psaní na klávesnici připadali jako byste psali na sporáku. Toshiba ale šla s chlazením na novou úroveň, používá totiž pro chlazení notebooku chladící kapalinu, kterou teprve chladí větráčkem.

V Portégé 3440CT je umístěn procesor Mobile Pentium III 500MHz, 6GB disk, 64 MB paměti a grafická karta s 8 MB paměti. Uváděná výdrž na baterie je skvělých devět hodin při přidání extra baterie s dlouhou výdrží.

Chlazení je ve všech případech o odvádění tepla a jeho přesouvání jinam. V každém případě tedy notebook bude topit i nadále, podstatné je, že jen malá část tepla zůstane v notebooku. Pokud uvidíte pod svým Portégé 3440CT malou loužičku, jistě nebude tedy překvapeni. Portégé 3440CT zatím v nabídce výhradního dovozce CHG Toshiba nenajdete, ale tato lahůdka by se u nás určitě uživila.

Diskuze (6) Další článek: Počítačové mapy ovládly kartografii

Témata článku: , , , , , , , , , ,