PR články

TOP modely mobilních telefonů roku 2017

Novými smartphony se to v roce 2017 na trhu s mobilními telefony jenom hemžilo. Některé se povedly více, jiné méně. Připravili jsme srovnání TOP modelů roku 2017.

Apple iPhone X

Velká očekávání směřovala k výročnímu modelu Apple iPhone X. A nutno říci, že je v mnohém splnil, někdy dokonce i překonal. Nový model zaujal bezrámečkovým designem, ale také nadupaným hardwarem. Apple iPhone X má skvělý duální 12MPx fotoaparát se světelností f/1.8, díky tomu se řadí k nejlepším fotomobilům současnosti. Perfektní je také kapacitní 5,8“ Super AMOLED displej s rozlišením 1125 x 2436 pixelů. Apple iPhone X je také voděodolný dle certifikace IP67. Třešničkou na dortu je 3D skener Face ID, který funguje skvěle i za velice špatných světelných podmínek. Bohužel telefonů od značky Apple se musíte smířit s vysokou cenou. Apple iPhone X stojí 29 990 Kč.

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro je podobně skvělý telefon jako Apple iPhone X, ale o několik tisícovek levnější. Huawei Mate 10 Pro stojí 20 999 Kč. Čínský smartphone má precizně zpracované tělo s kovovým rámem a skleněnými zády. Má certifikaci IP67. Skvělý 6“ AMOLED displej s minimálními rámečky. Mimořádný výkon dodává modelu Mate 10 Pro nový procesor Kirin 970, který má dedikovanou jednotku pro umělou inteligenci (NPU). Telefon má také dostatečnou paměť. Jako první na světě navíc přišel s vysokorychlostním připojením LTE Cat 18. Skvělý je také zadní duální fotoaparát značky Leica, který kombinuje 20MPx a 12MPx snímač a má světelnost f/1.6. Huawei už dávno není podřadná značka mobilních telefonů. Model Huawei Mate 10 Pro právem patří mezi nejlepší mobilní telefony současnosti.

fotka netcomp do článku.png

Samsung Galaxy S8

Jihokorejský Samsung v roce 2017 zabodoval s modelem Galaxy S8. Cena vlajkového telefonu od Samsungu se pohybuje kolem 20 000 Kč. Je voděodolný podle certifikace IP68. Má perfektní 5,8“ Super AMOLED displej se skvělým rozlišením 2960 x 1440 pixelů. Přístroj pohání osmijádrový procesor Samsung Exynos 8895 spolu s 4 GB RAM pamětí. Výhodné je také doplňkové příslušenství v podobě dokovací stanice DeX, díky které může být telefon používán také jako počítač. U telefonu Samsung Galaxy S8 je samozřejmostí také čtečka prstů a čtečka oční duhovky (iris).

fotka netcomp 3.png

Nokia 8

Po krátké odmlce se finská značka Nokia pokouší vrátit na výsluní. A nutno dodat, že se jí to s modelem Nokia 8 docela povedlo. K dostání je za rozumných 15 990 Kč. Nokia 8 je celokovový smartphone s jedním z nejjemnějších displejů na trhu. Výkon je u Nokie 8 více než dostatečný. Velkým tahákem je duální 13 MPx zadní fotoaparát s barevným i černobílým snímačem. Přední fotoaparát je 13MPx a širokoúhlý. Obě kamery jsou navíc vybaveny optikou ZEISS, takže se můžete těšit na kvalitní fotografie.

fotka netcomp 4.png
Další článek: Výstup Microsoftu z hudebního oboru má nepříjemné vedlejší následky, Cortana nerozpozná hrající hudbu

Témata článku: , ,