TombRaider uvidíme (jak kdo) v kině

Paramount získal práva na zfilmování hry TombRaider. Výsledkem bude normální akční hraný film, přičemž pozornost se soustřeďuje hlavně na obsazení ženské role Larry Croft.
Paramount získal práva na zfilmování hry TombRaider. Výsledkem bude normální akční hraný film, přičemž pozornost se soustřeďuje hlavně na obsazení ženské role Larry Croft. Zpráva uvádí, že hry se prodalo více než 6 miliónů, a hrdinka Lara se objevila (ze zcela zjevného důvodu) na obálce více než 80 časopisů. Odhaduje se, že by hlavní roli mohla sehrát Lucy Lawless (dnes už značně ojetá Xena, princezna-válečnice) či neméně známá Uma Thurman ("The Avenger").

Živě komentuje: Už věhlasní producenti slibují, že to nemusí být tuctové. Duo Gordon+Levin má za sebou docela oduševnělé střílečky typu Die Hard (=Smrtonosná past), jakož i bohužel oba Predátory. Volba filmu s živou hrdinkou je naprosto logická a nepochybně filmu přinese vysoké zisky - milióny návštěvníků se půjdou především podívat na to, zda bude mít i Lara Croft z masa a kostí tak velká ňadra jako její digitální předchůdkyně. Což je ostatně důvodem, proč se tvůrci rozhodli zfilmovat tuto spíš bezdějovou akční věcičku (sestávající jen z prostřílení se z jedné místnosti do další) místo některé mnohem inteligentnější adventury nebo RPG.

Převod Tomb Raideru na filmové plátno nicméně signalizuje cosi mnohem zajímavějšího - už neplatí, že nejdříve je film (třeba typu Star Wars či Indiana Jones) a pak jeho kopie v podobě počítačové hry, ale že to může být i naopak, a pravděpodobně tomu tak bude stále častěji. Důležitá je velikost zákaznické (uživatelské, divácké) skupiny, která vytvoří tzv. aftermarket - udává se například, že daleko větší příjmy mají vlastníci autorských práv na Jurrasic Park z prodeje různých plastikových dinosaurů a jiných v Americe tolik oblíbených nesmyslů než z vlastního filmu. A v případě počítačových her už může být tato obec tak velká, že zastíní i hodně bestsellerový film.
Diskuze (4) Další článek: Telecom režíruje měsíc Internetu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,