Mapy Google | Street View

Tohle je Trevor. Na desetinu sekundy se podívá na Street View a určí jakékoliv místo na světě

Existuje hra, která se jmenuje GeoGuessr. Podíváte se na snímek ze Street View a máte jej umístit do mapy světa. Kdo to udělá rychleji a přesněji, vyhrává. A Trevor Rainbolt je v tom absolutní mistr!

Na zlomek sekundy mrkne na screenshot a už zoomuje mapu, aby umístil špendlík. Nepozná přesné místo, ale zemi či oblast ano a je hodně rychlý. Na jeho kanálu jsou záznamy herních sessions a místy to vypadá jako magie, ale v níže přiloženém rozhovoru pro Washington Post vysvětluje, co všechno je za tímhle neobvyklým uměním.

Předně – hraje GeoGuessr od roku 2016, dvě až čtyři hodiny po škole, o víkendech klidně deset hodin. Díky tomu si vypěstoval neuvěřitelný instinkt pro indicie. Na prvním místě je obvykle hlína, prach, porost. „Nedokážu vám popsat, proč zrovna tohle vypadá jako nigerijská hlína, ale prostě to tak je,“ vysvětluje Trevor. Pak jsou tu typické budovy, písmo, poznávací značky a auta samotná, silniční značení, patníky, sloupy elektrického vedení atd.

Jak uplatnit tak unikátní skillset? Hodně lidí se ho ptá, jestli bude pracovat pro CIA, kde by mohl pomáhat s identifikací míst na fotkách a videích. Trevor říká, že jen částečně – při přechodu ze Street View, kde se může rozhlédnout, na pevně dané video s horší kvalitou, by se patrně ztratila část jeho intuice. Ale jednou možná…

Diskuze (36) Další článek: Vy a počítač: Nakupujete na internetu podle srovnávačů cen?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,