Notebooky | Slevy

Tohle je nejlepší nový notebook za 5000 Kč, který si můžete koupit

V září byl v akci „docela použitelný“ notebook za 5200 Kč. Kdo zaváhal, teď může ušetřit ještě další dvě stovky. Datart rozjel slevovou akci a v ní se objevil Lenovo IdeaPad 3 14IIL05 v modrém provedení za 4999 Kč. I u něj počítejte s řadou kompromisů, ale ten základ není vyloženě špatný.

Notebook má 14" IPS displej s rozlišením 1920 × 1080 px. Kvůli užším bočním rámečkům a celkově menšímu půdorysu nepočítejte s numerickým blokem klávesnice, ale vždy se dá přinejhorším připojit externí. Vzhledem k ceně nepřekvapí pouze plastové tělo.

Uvnitř tiká dvoujádrový procesor Intel Core i3-1005G1. Nebude to žádný trhač asfaltu, ale v této cenové hladině jsou obvyklé Celerony N s atomovými jádry, takže tahle „í trojka“ bude svižnější. Operační paměť má v základu jen 4 GB, ale přinejhorším lze doplnit 8GB modul, které se prodávají od 600 Kč. Lenovo dále nasadit 128GB NVMe SSD, které je možné také upgradovat, případně doplnit ještě další úložiště do 2,5" SATA pozice.

IdeaPad 3 podporuje Wi-Fi 6, Bluetooth 5, na těle najdeme jeden USB 2.0, dva USB 3.2 a HDMI 1.4b. Potěší čtečka paměťových karet. Na jedno nabití notebook vydrží až 7,5 hodiny. Dodává se s Windows 11 S, což je osekaná verze, která dovoluje instalovat aplikace jen s Microsoft Storu. Je však možné bezplatně přejít na verzi Home, která toto omezení nemá.

Diskuze (108) Další článek: Když 5ATM nevydrží. Pitva chytrých hodinek Fitbit Versa

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,