Microsoft | Google | Microsoft Store | Windows 10

Tohle dlouho nevydrželo: Microsoft stáhl instalátor Chromu ze Storu

Včera jsme vás informovali o přidání instalátoru prohlížeče Google Chrome do Microsoft Storu ve Windows 10. To se ale znelíbilo Microsoftu, který nyní tuto aplikaci odstranil.

Pro server The Verge se zástupce Microsoftu vyjádřil, že k odstranění došlo z důvodu porušení podmínek použití Microsoft Store, kdy aplikace musí přinášet určitou přidanou hodnotu pro uživatele. Zároveň poznamenal, že Microsoft uvítá, pokud se Google rozhodne vyvíjet aplikace pro Windows 10.

Jediným pádným důvodem, proč by se Google do vývoje pouštěl, by mohlo být větší rozšíření systému Windows 10 S, který neumožňuje instalaci aplikací mimo Microsoft Store. S ohledem právě na toto omezení ale není pravděpodobné, že by si tato edice Windows uzmula výraznější podíl uživatelů v rámci desktopových systémů a tak nelze očekávat výrazné změny.

Google situaci nijak nekomentoval. Není to ale poprvé, kdy se tyto dvě firmy dostaly do menších šarvátek. Google například blokoval přístup na YouTube v dobách Windows Phone a Microsoft se naopak do kalifornského giganta pravidelně naváží ve svých mediálních kampaních a různých srovnáních. Nedávno například testoval výdrž notebooku na baterii, kde vyhrál Edge nad Chromem a Firefoxem:

Diskuze (24) Další článek: Soudní dvůr EU: Uber je taxislužba. Členské země jej mohou regulovat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,