Adobe Lightroom

To se nepovedlo: Adobe Lightroom na iOS nevratně smazal lidem jejich fotky

Pokud patříte mezi uživatele aplikace na úpravu fotografií Adobe Lightroom na iOS a divíte se, kam zmizely vaše snímky, pak nejste sami. Sociální sítě jsou zahlceny dotazy naštvaných fotografů, kteří řeší, že po poslední aktualizaci nemohou najít ani své fotky, ani nastavené předvolby. Adobe přiznalo, že chyba je na jeho straně. A má špatnou zprávou.

Touto špatnou zprávou je, že své fotky ani předvolby už nedostanete. Chyba v nedávné aktualizaci způsobila, že jste o ně přišli nadobro. Na vině je update 5.4 aplikace Lightroom pro iPhony a iPady, který vyšel tento týden. Aktuálně je již opravený, ale škody, které napáchal, jsou nevratné.

„Víme, že někteří uživatelé řeší ztrátu fotografií a předvoleb. Hluboce se omlouváme všem zákazníkům, které tento problém postihl,“ uvedl na stránce podpory zaměstnanec Adobe Rikk Flohr. Reagoval tak na desítky stížností, ve kterých lidé popisovali, že jsou zoufalí a nevědí, co dělat.

„Všechny mé předvolby a přes 8000 snímků mi zmizelo. Prosím o pomoc,“ napsala například uživatelka Floydová. „Mluvil jsem se zákaznickou podporou v posledních dvou dnech déle jak 4 hodiny a před minutou mi řekli, že vše opravili, ale fotky už nezískám,“ uvedl jiný zákazník na Redditu. Politováníhodné na jeho situaci je, že předvolby, které vlastnil, byly placené.

Adobe později uvedlo, že zasažena byla skutečně jen aplikace na iOS. Lightroom na Androidu ani desktopu žádný problém nezaznamenal. Každopádně jestli si vzít z incidentu poučení, tak to, které všichni známe – nikdy nezapomínat na zálohování. I proto, že Adobe není jediná společnost, které se něco podobného stalo. Definitivní smazání fotek se v minulosti podařilo i Canonu.  

Diskuze (39) Další článek: Koronavirus: mapa podle okresů. Pravidelně aktualizováno

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,