To musíte mít: MP3 přehrávač v zásobníku pro Kalašnikov

Typický produkt ruského kapitalismu – MP3 přehrávač s 20GB diskem vtěsnaný do zásobníku na náboje pro tak populární samopal AK-47 Kalašnikov. MP3 přehrávač můžete dokonce do samopalu zacvaknout jako normální zásobník.

Anglický server AudioBooksForFree představil svůj unikátní MP3 přehrávač. Vzhledem k tomu, že se na tomto serveru angažují ruští podnikatelé, má jejich MP3 přehrávač skutečně vtipné provedení.

Vzali standardní menší zásobník pro samopal AK-47, vydlabali z něj vnitřek a do vytvořeného prostoru vtěsnali 20GB disk, baterii a potřebné obvody. Výsledkem je přehrávač AK-MP3, který přehrává formáty MP3 a WMA s případnou softwarovou aktualizací firmwaru na další formáty. K počítači se připojuje přes rychlé USB 2.0 rozhraní a nabízí až 10 hodin přehrávání na vestavěnou baterii. Ač to dle fotek nevypadá, má i vestavěný podsvícený LCD displej s rozlišením 128x64 bodů.

Rozměry jsou 115 x 85 x 27mm při váze 450 g. Vyšší váha je dána robustním provedením krytu. Není to prostě žádná hořčíková slitina, ale poctivý plech.

Kašlete na hliník a hořčíkové slitiny, není nad poctivou ruskou ocel. Když se budete hodně soustředit na druhý obrázek, snad si všimnete přehrávače v pouzdru na opasek, sluchátka se zasouvají ze spodu, proto můžete horní stranu zacvaknout do samopalu.

Díky tomu, že je jako základ použit zásobník, můžete přehrávač klidně nacvaknout na samopal a třeba poslouchat na hlídce. Samozřejmě nejsme v Afghánistánu a poměr Počítače:Samopaly je u nás poněkud obrácený, proto vás jistě uklidní, že přehrávač nevyžaduje Kalašnikov ke svému provozu. Spíše oceníte slušivý maskáčový obal. Samotní autoři přehrávače jej nabízejí jako svůj příspěvek ke světovému míru. Kdyby všichni nabili písničky a stříleli po sobě jen poslední hity, bylo by jistě lépe. Na druhou stranu pokud vám jde o život, Britney vám moc nepomůže.

Přehrávač se prodává za cenu 350 dolarů, což sice není v porovnání s konkurencí nejméně, ale unikátnost přehrávače bude pro mnohé jistě rozhodující.

Diskuze (34) Další článek: Bezpečnostní chyba v produktu KPF 2.x

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,