Internet | Bulvár a vtípky

To je ale nesmysl. KFC prodává anti-internetový stan za 10 tisíc dolarů

Kdo má zbytečných čtvrt milionu korun a chce je utratit tím nejméně smysluplným způsobem, nechť navšíví e-shop amerického KFC. Najde na něm Internet Escape Pod.

Je to stan-iglú o rozměrech cirka 2 × 2 metrů, ve kterém by vůbec neměl fungovat bezdrátový internet a to díky ocelové síti, která tvoří konstrukci. Na vrcholu iglú je pak položený zakladatel řetězce Colonel Sanders vytvořený z konstrukční pěny.

Nabídka je součástí marketingové akce, která má zpopularizovat nákupní Cyber Monday, jenž se koná 27. 11. a navazuje na americký tradiční Black Friday.

Faradayova klec

Stan KFC funguje na principu tzv. Faradayovy klece. Ta je vytvořena z elektricky vodivého materiálu, například drátového pletiva. Její vnitřní prostor je pak chráněný vůči účinkům vnějších elektrických, elektrostatických a elektromagnetických polí a vln.

Princip spočívá ve vlastnostech elektrického náboje, který se soustředí jen na povrchu vodiče a ne v jeho objemu. Klec jako celek působí jako vodič, proto se v jejím vnitřním prostoru náboj nenachází. Elektromagnetické vlnění je pohlcováno povrchem klece.

Zdroj: Wikipedia.sk, CC BY-SA 3.0

Diskuze (5) Další článek: Monitory do 10 tisíc: poradíme, jaké jsou teď nejlepší

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,