Tipy pro záložky Internet Exploreru 10 ve Windows 8

Pokud si chcete Internet Explorer 10 přizpůsobit vlastním potřebám a požadavkům, není špatné začít právě od záložek, jejichž chování do značné míry určuje efektivitu i pohodlnost práce s prohlížečem.

sshot-1.png
Základní nastavení Internet Exploreru.

Nejdříve vstupte do nastavení prohlížeče, kam se dostanete přes volbu Nástroje a Možnosti internetu. V záložce Obecné pak zvolte tlačítko Záložky. Dostanete se pak do dalšího okna s názvem Nastavení procházení na záložkách.

sshot-2.png
Můžete volit z několika zajímavých možností.

Z nabízených možností je pak zajímavé a užitečné vyzkoušet a přizpůsobit si následující:

Povolit procházení na záložkách – základní volba, jejíž aktivací dojde k zapnutí funkce záložkového surfování, a tedy dalších souvisejících voleb.

Zobrazovat upozornění při zavírání více záložek – pokud máte otevřen větší počet záložek a zavřete celou aplikaci Internet Explorer, bývá nejprve zobrazeno varovné okno pro potvrzení této akce. Tato volba dané bezpečnostní opatření zapíná/vypíná.

Vždy přepnout na nové záložky při jejich vytvoření – dovoluje při každém otevření novou záložku přenést do popředí. Tento styl surfování samozřejmě není příliš vhodný pro načítání stránek v záložkách na pozadí.

Zobrazit náhledy pro jednotlivé záložky v hlavním panelu – umožňuje rychlý přehled a výběr konkrétní záložky jen podle zobrazeného náhledu po najetí myší nad ikonu prohlížeče v hlavním panelu.

Povolit přehled záložek – za pomoci klávesové zkratky Ctrl+Q spustíte Přehled záložek, který poskytuje velmi zmenšené zobrazení (tzv. miniatury) všech otevřených záložek.

Při spuštění aplikace Internet Explorer otevřít pouze první domovskou stránku – zajistí zobrazení jediné výchozí stránky okamžitě po spuštění webového prohlížeče.

Při otevření nové záložky otevřít – zajistí zobrazení výchozí stránky prohlížeče v každé nově otevřené záložce. Vybrat si můžete z výmluvně pojmenovaných možností Nová stránka záložky, Prázdná stránka a První domovská stránka.

Diskuze (10) Další článek: Toshiba uvedla externí DynaDock V3 s USB 3.0 i grafickým výstupem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,