Tipy na nejlepší software, který se dá koupit [Vánoce 2012]

Pod stromeček nemusíte ajťákům nadělit pouze nový notebook, nebo alespoň myš, ale také krabici, či třeba jen licenční číslo na program. Počítače bez softwaru jsou totiž úplně k ničemu.
Kapitoly článku

Nástroje

Dalším zajímavým dárkem mohou být nástroje všeho druhu. Zpravidla mají tu výhodu, že se jejich cena pohybuje okolo několika set korun.

Total Commander

Pokud na Windows nespravujete soubory a složky v Průzkumníku, tak nejspíše v nějakém správci, který vychází z tradice ortodoxních správců ještě z dob DOSu. Asi nejpopulárnějším zástupcem je starý dobrý Total Commander. Licence pro jednoho uživatele se pohybuje okolo tisícikoruny a za tuto částku získáte jeden z nejpoužívanějších programů na světě, který ovšem nejčastěji používáme bez platné licence.

Total Commander.png
Total Commander

WinRAR

Neméně populárním nástrojem je také komprimovací utilita WinRAR, která si poradí s celou škálou formátů. Legální WinRAR pořídíte od českého distributora za 840 korun.

 WinRAR.png
WinRAR

Roboform

Pokud přistupujete na hromadu webových služeb a pod různými uživateli, možná se vám bude hodit i drobný program a doplněk Roboform, který funguje jako automatický vyplňovač webových formulářů a přihlašovač na webové služby. Jeho výhoda spočívá v tom, že je k dispozici na všech populárních platformách včetně těch mobilních. Verze pro desktop stojí po přepočtu okolo 630 korun, pak je tu ale také roční předplatné 226 korun, kdy získáte přístup na všechny platformy.

Roboform.png
Roboform

Sticky Password

Prakticky to samé co Roboform umí i Sticky Password, který je v základní verzi zdarma. Jeho rozšířená verze pro jeden počítač vás bude stát 555 korun. Nespornou výhodou Sticky Password je možnost zakoupení přes český web.

Sticky Password.png
Desktopové rozhraní Sticky Password

Start8

Pokud jste si pořídili Windows 8, ale chybí vám klasická nabídka Start, možná se vám zalíbí její náhrada od Stardocku. Program umí také ihned po spuštění PC přepnout na desktop. První verze byla zdarma, nyní se už ale jedná o klasický shareware. Není to ale žádná katastrofa a dnes to bude nejlevnější program, po přepočtu za něj totiž zaplatíte zhruba stokorunu.

Acronis True Image 2013

Zajímavým dárkem může být také True Image 2013, tedy kompletní archivační a zálohovací řešení pro Windows. S tímto nástrojem můžete zálohovat celé diskové oddíly třeba s instalací Windows, přičemž obnova je pak mnohem rychlejší než nová instalace od nuly. Program ale umí zálohovat také třeba jen vybrané adresáře aj. Vše je v češtině a zaplatíte za to 1 260 korun.

True Image 2013.png
True Image 2013

Článek pokračuje v další kapitole

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,