Tipy na nejlepší příslušenství k počítači [Vánoce 2012]

Obdarovat „ajťáka“ nemusí přijít moc draho, radost udělá i menší věc v podobě periferního zařízení nebo jiného příslušenství. Nechte si poradit s vánočními dárky.

Vše jedním kabelem: Toshiba Dynadock U3.0

Není nic horšího než přijít s notebookem domů nebo do kanceláře a podstoupit zdlouhavý proces hledání zapadlé kabeláže a její připojování na ty správné konektory. Ti šťastnější uživatelé mají na notebooku dokovací konektor od výrobce a pak za ně toto trápení vyřeší dokovací stanice nebo replikátor portů, ostatní mohou sáhnout po docku do USB 3.0. Ten má dostatečnou rychlost pro přenos veškerých signálů včetně datové sítě nebo digitálního obrazu.

Za doporučení rozhodně stojí Toshiba Dynadock U3.0, který za 3 500 Kč poslouží nejen k výše popsanému účelu, ale také jako designový prvek na pracovním stole. Mezi konektory nechybí grafické výstupy HDMI a DVI-I, 4 porty USB 3.0 a dvojice USB 2.0, metalická síť a audiokonektory. To vše připojíte k notebooku prostřednictvím jediného kabelu USB 3.0.

Toshiba
toshi1.jpg toshi3.jpg zitec.jpg
Pomocí Toshiba Dynadock U3.0 připojíte k notebooku jediným kabelem USB 3.0 všechny periferie včetně sítě a monitoru, chcete-li ušetřit, podívejte se po i-tec Docking Station Advance (vpravo)

Pokud by se vám zdála cena za Dynadock až příliš vysoká, můžete za něco přes 2 000 Kč pořídit i-tec Docking Station Advance, taktéž do portu USB 3.0. Liší se přítomností pouze jednoho grafického výstupu (DVI-I) a poměr portů USB 3.0 a 2.0 je obrácený. Stejně jako dražší Toshiba ale obsahuje audiokonektory a gigabitovou síť. V balení dostanete redukce pro převod DVI na VGA nebo na HDMI.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,