Tipy na nejlepší počítačové příslušenství [Vánoce 2013]

Chcete na Vánoce obdarovat fanouška počítačů něčím menším? Udělejte svému okolí radost některým z počítačových doplňků, dáme vám tipy na ty nejzajímavější.

Tiskárna, kopírka, skener

Pro kancelářské, ale i domácí použití se staly oblíbenými multifunkční zařízení, které krom možnosti tisku umí ještě skenovat a kopírovat. Pracujete-li pouze s dokumenty a nepotřebujete tisknout barevně, můžete sáhnout po levném řešení HP LaserJet Pro M1132. Za cenu okolo 3 300 Kč nabízí možnost laserového tisku až 18 stran za minutu s první stranou za necelých 9 s.

HP
Laserová multifunkce může stát okolo tří tisíc, důkazem je HP LaserJet Pro M1132

Především domácí uživatelé ocení možnost tisku fotografií, pro které se hodí inkoustová technologie. Tou je vybavena tiskárna Canon Pixma MG6350 schopná vytisknout až 15 černobílých nebo 10 barevných stran za minutu. Z pokročilých funkcí nechybí duplexní tisk nebo potisk optických médií. Fotografie můžete tisknout rovnou z paměťové karty a tiskárna si poradí i s prací v síti po kabelu nebo Wi-Fi. Multifunkci MG6350 seženete, stejně jako HP výše, za 3 300 Kč.

Canon
canon 2.jpg oki 1.jpg oki 2.jpg
Pro tisk fotografií není laser ideální, Canon Pixma MG6350 proto tiskne inkoustem; pro náročné kancelářské využití sáhněte po LED tiskárně OKI MC342dn

Náročnější kanceláře mají na tiskárnu jiné nároky, potřeba je velká zatížitelnost a rozměrný uzavřený zásobník. LED tiskárna OKI MC342dn za necelých 8 tisíc vytiskne 20 barevných nebo 22 černobílých stran za minutu, podporuje automatický oboustranný tisk a první strana vyjíždí už po necelých 9 sekundách. U kancelářských tiskáren je samozřejmostí možnost provozu v síti.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,