Tipy na nejlepší počítačové příslušenství [Vánoce 2013]

Chcete na Vánoce obdarovat fanouška počítačů něčím menším? Udělejte svému okolí radost některým z počítačových doplňků, dáme vám tipy na ty nejzajímavější.

Flashdisk

Data sice stále častěji svěřujeme cloudovým úložištím, ale pořád je vhodné mít u sebe flashdisk pro případ, kdy potřebujeme rychle manipulovat s větším množstvím dat. Jako optimální kapacita se vzhledem k ceně jeví 32 GB a rozhraní chtějte výhradně USB 3.0. Levné řešení nabízí Kingston v podobě modelu DataTraveler 100 G3, za který dáte jen okolo pětistovky. Ochrana konektoru je v tomto případě řešena jeho zasouvání do těla disku.

Sandisk
adata 1.jpg adata 2.jpg daattra.jpg
Jedním z nejlepších flashdisků je Sandisk Cruzer Extreme, chybu ale neuděláte ani s A-Data S107 nebo levnějším Kingstonem DataTraveler 100 G3

Jen o dvě stovky dražší řešení A-Data S107 nabízí odolnější pogumované tělo a slibuje přenosové rychlosti 100 MB/s pro čtení a polovinu pro zápis. Jedním z nejlepších současných flashdisků je SanDisk Cruzer Extreme, připravte si ale částku 1 200 Kč. Má výsuvný konektor, podporuje šifrování dat a udávaná rychlost čtení činí 190 MB/s.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,