Windows 10 | Tipy

Tip: Vyzkoušejte pohyblivé tapety pro Windows 10. Vypadají jako na Androidu

Pokud už vás nebaví statické tapety na ploše Windows 10 a váš počítač nebo laptop nepohání zrovna ten nejslabší procesor na trhu, vyzkoušejte Lively Wallpaper.

Docela povedený a bezplatný prográmek z GitHubu nabídne několik opravdu povedených animovaných tapet, které využívají technologie přímo pro Windows 10. Nejedná se tedy o nikterak drastickou přestavbu desktopu, byť bez restartu počítače se neobejdete.

Image 013.png
Nabídka základních animovaných tapet. Vložit lze ale i další včetně videa.

Tapety nastavujete přímo v aplikaci Lively a u každé z nich můžete dokonce upravit její barevné podání od saturace přes kontrast až po rychlost. Lively samozřejmě podporuje vícemonitorové prostředí, na každý z připojených displejů tedy můžete nastavit jinou tapetu, případně budete mít animovanou jen na tom hlavním.

Image 009.pngImage 011.pngImage 010.pngImage 012.png
Nechybí podpora více monitorů i úpravy barevného podání tapety

Na závěr to zdaleka nejdůležitější. Zatíží Lively váš procesor?  Program jsme vyzkoušel na svém pracovním laptopu se stárnoucím čipsetem Intel Core i5-6200U. Lively maximálně využívá GPU, který se pochopitelně zapotí při vykreslování 3D, nicméně CPU zůstává k dispozici pro ostatní aplikace.

Nemusíte se tedy bát žádného zpomalení. Lively lze v každém případě pozastavit skrze zástupce v oznamovací oblasti, což se hodí třeba při běhu na baterii, kterou by grafický subsystém zbytečně zatěžoval.

Podívejte se, jak živá tapeta zatěžuje CPU a GPU:

Diskuze (14) Další článek: Vivaldi nabobtná. Po vzoru staré Opery získá e-mailový klient, kalendář a RSS

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,