Notebooky | Slevy | Asus

Tip pro spořivé. Notebook za 5200 Kč, který není úplně příšerný

Notebooky za pět tisíc jsou výsměch a ti s omezeným rozpočtem by se při podobném cenovém stropu měli poohlížet spíš po starších repasovaných modelech. Kdo však mermomocí chce nový, tak si může v ElectroWorldu koupit (už jen dnes) Asus X515 za 5242 Kč. Standardně stojí sedm tisíc, a to i v jiných obchodech, ale slevu získáte po zadání kódu S5ASUS25 do nákupního košíku.

Jde o 15,6" model s plastovým tělem v základní konfiguraci. Ta už ale nese panel typu IPS s rozlišením 1920 × 1080 px, což v dané třídě není zvykem. Jen jas 250 nitů nikoho (doslova) neoslní. Procesorem je dvoujádrový Intel Core i3-115G4, který se hodí leda tak pro nenáročnou kancelářskou práci. Za podobnou cenu ale obvykle bývají dostupné jen notebooky s Celerony či Pentii N, které mají sice čtyři jádra, ale zato pomalá.

Asus X515 má pouze 4 GB RAM přímo na desce, ale k dispozici je i jeden volný slot SO-DIMM, takže můžete koupit 8GB modul za šest stovek a rozšířit paměť na použitelných 12 GB. Upgradovat lze i SSD, to v základu s kapacitou 256 GB (PCIe 3.0) ale nejspíš bude stačit. A pokud ne, můžete k němu dokonce přidat i 2,5" disk.

Notebook má klávesnici i s numerickým blokem a všechny e-shopy uvádějí, že by měla být podsvícená. Podle specifikací Asusu ale existuje i nepodsvícený model, který by u takto levného stroje dával větší smysl. Na těle pak najdeme jeden USB-C 3.2 Gen 1, jeden USB-A 3.2 Gen1, dva USB-A 2.0, výstup HDMI 1.4, sluchátkový jack, 480p webkameru, mikrofon a stereo reproduktory. Asus X515 se nabíjí klasickým kolíkem a vydrží až šest hodin při surfování na webu.

ElectroWorld má mimochodem i další slevy na notebooky, tablety, mobily, televizory a jinou elektroniku.

Diskuze (21) Další článek: Ethereum ušetřilo sedm Temelínů nebo jedno Norsko. Přechod na ověřování PoS extrémně snížil spotřebu energie

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,