Prohlížeče | Edge | Tipy

Tip: Používejte v Edgi svislé karty. Nezapomeňte vypnout záhlaví okna, ušetříte tak místo

Prohlížeč od Microsoftu se profiluje jako schopný konkurent Chromu. Oproti němu nabízí pár funkcí navíc. Přímo v základní výbavě podporuje řazení otevřených stránek pod sebe, nikoli vedle sebe. Karty se tak štosují v levém postranním panelu, který se pro tyto potřeby otevře.

To se hodí zejména v případě, kdy máte otevřeno mnoho stránek naráz. Takhle místo kvanta ikon webů vidíte části názvů stránek. Svislé karty (de)aktivujete klepnutím na tlačítko se symbolem naznačujícím zviditelnění postranního sloupce v levém horním rohu Edge. Pokud režimy přepínáte častěji, zapamatujte si zkratku Ctrl+Shift+[čárka].

Navíc pokud se karty ze záhlaví přesunou jinam, zbude pro weby víc místa na šířku, že? Standardně to neplatí, protože ve výchozím stavu sice karty opustí záhlaví, to však zůstane stejně vysoké jako předtím – a navíc bude prázdné, když nepočítáme plný název aktuálně zobrazené stránky.

Záhlaví skrýt lze, jen to musíte udělat manuálně. Microsoft pro zapnutí a vypnutí neimplementoval klávesovou zkratku, musíte tak učinit přes kontextovou nabídku. Klepněte pravým tlačítkem myši v záhlaví okna, případně ve volném prostoru v postranním panelu s kartami. Nabídky vypadají rozdílně, v obou však najdete příkazy Skrýt záhlavíZobrazit záhlaví.

edge skryti zahlavi (1).png
Když otevřete příliš mnoho stránek, nedá se v nich vyznat. Svislé karty
mohou být vysvobozením
Diskuze (9) Další článek: Vzniká nové SSD pro audiofily. Slibuje lepší zvuk než běžná úložiště

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,