RSS | Tipy | E-mail

Tip: Nenechte si spamovat e-mail. Jak odebírat newslettery ve čtečce RSS?

Kill the Newsletter! je výmluvný název služby, která má vaši e-mailovou schránku ochránit před tuctem reklamních zpráv. Jejím cílem ale není vás o obsah zpráv připravit, místo toho vám jej pošle do RSS čtečky, kde už sledujete zpravodajství a blogy.

Funguje jednoduše v několika krocích:

  1. Navštivte kill-the-newsletter.com, zadejte název newsletteru a klikněte na Create Inbox. Služba následně vygeneruje dvě adresy.
  2. Tu e-mailovou se zavináčem vložíte do formuláře pro registraci newsletteru.
  3. Druhá adresa s .xml na konci vede k atom feedu (obdoba RSS, funguje ve stejných čtečkách), kterou pak zadáte do vybrané RSS čtečky, jako jsou Feedly, Inoreader apod.
  4. Ve zdroji se rovnou objeví jedna, nebo dvě zprávy. Ta první je jen informační, jsou v ním vidět obě adresy. Druhá pak případně bude obsahovat tlačítko pro potvrzení odběru newsletteru.
  5. Ten postup zopakujete u každého newsletteru. Je ale také možné vytvořit si jednu e-mailovou adresu a jeden atom feed a používat je na všechno.

Kill the Newsletter! lze používat pro odběr libovolných e-mailů, jen na ně pochopitelně nebudete moci odpovídat. A ještě svěřujete jejich obsah třetí straně.

Pro klasické newslettery ale taková omezení nevadí. Chcete-li si zasílat přehledy zprávy, souhrn novinek o produktech, letáky nebo třeba slevové kódy, už vám také zprávy nemusí překážet vedle důležitých e-mailů z bank, úřadů, práce či od přátel.

Má to však ještě jeden háček. Některým newsletterům – typicky od e-shopů – nestačí jen e-mailová adresa, ale jsou svázané s plnou registrací. Takže na jednu e-mailovou adresu vám dorazí detaily objednávek i reklama. Vytvářet si druhou plnou registraci jen kvůli newsletterům je zase zbytečně komplikované.

Váš názor Další článek: Tohle na YouTube jen tak někdo nemá. Japonský miliardář si užívá na Mezinárodní vesmírné stanici

Témata článku: , , , , , , , , ,