Prohlížeče | Tipy

Tip: Jak synchronizovat záložky napříč prohlížeči

Všechny moderní prohlížeče dnes obsahují synchronizaci záložek. Ta ale nebude fungovat v případě, že využíváte vícero prohlížečů na jednom i více zařízeních. O vyřešení tohoto problému se může postarat doplněk xSyncBrowser.

Typická situace: na pracovním počítači musíte používat Chrome, na domácím stroji preferujete Firefox a na telefonu opět běží Chrome. I z této konstelace lze v případě synchronizace záložek vybruslit díky malému open source doplňku, který dokáže přenášet záložky mezi různými prohlížeči a nabízí i aplikaci pro Android.

Instalace ručně i z obchodu

Jedním z důvodů, proč jsem pro synchronizaci záložek vybral xBrowserSync, je mj. jeho open source původ, který zajišťuje třeba to, že lze instalovat ručně po stažení archivu ZIP (v případě Chrome) nebo souboru rozšíření XPI (Firefox). Ani u Androidu není potřeba instalace pouze z Play Store – k dispozici je i na alternativním F-Droidu a stáhnout lze přímo z oficiálních stránek i instalační balíček APK. Oceníte to například tam, kde je stahování z doplňkových galerií zakázáno.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Další vrtulník pro výzkum Marsu bude větší a lepší než Ingenuity. Má mít dolet v řádu kilometrů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,