Apple | iPhone

Tim Cook: na iPhonech bude možné vypnout zpomalování procesoru

Apple schytal pořádnou vlnu kritiky poté, co se ukázalo, že uměle zpomaluje procesory v iPhonech. Ač jde primárně o opravu nechtěné vlastnosti, kdy se telefony se starší baterií mohly v zátěži vypnout, zádrhelem byla především (ne)komunikace tohoto problému ze strany Applu. K dvěma předchozím opatřením – levné výměny baterií a možnost sledovat stav baterky v iOS – nyní přibude ještě třetí. Uživatelé budou moci zpomalování procesoru zcela vypnout.

Tim Cook celou aféru rozebral v interview v ABC News. V tom kromě jiného řekl, že příští větší update systému iOS bude obsahovat i možnost deaktivace Řízení napájení. To zapříčiní, že se při větším opotřebení baterie, kdy není schopna dodat dostatečné špičkové napětí, místo zpomalení procesoru, telefon vypne. To bude primárně platit u iPhonů 6, které jsou nejnáchylnější. U novějších modelů k tomu pravděpodobně docházet nebude. Cook samozřejmě dodal, že vypnutí této vlastnosti uživatelům nedoporučuje.

Kromě této novinky bude iOS obsahovat také nové informace o baterii, především potom opotřebení. To nyní lze vyčíst rovněž, ale pouze pomocí některé z aplikací třetích stran. Ideálně se k tomu hodí bezplatný Battery Life. V systému by se měla rovněž uzobrazovat informace o tom, že by bylo dobré baterii vyměnit.

Diskuze (20) Další článek: Největší podvodní jeskyně světa ukrývá spoustu zachovalých mayských artefaktů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,