Hudba, filmy, seriály | Tidal

Tidal chtěl zaujmout hudbou ve vyšší kvalitě. Teď mu akutně hrozí zánik

Tidal byl v aktuální podobě spuštěn v březnu 2015, kdy jej odkoupil rapper Jay-Z prostřednictvím svojí společnosti Project Panther. Na první tiskovce se vystřídaly hudebníci jako Rihanna, Coldplay, Usher, Daft Punk nebo Madonna. Ani tyto hvězdy však nepřinesly velký úspěch – službu si prý nyní předplácí 1,2 milionu uživatelů a firmě zbývají finance na několik měsíců provozu.

S podrobnou zprávou přišel norský web Dagens Næringsliv, který píše o celkové ztrátě za rok 2016 ve výši 44 milionů dolarů a také reálném počtu uživatelů. Samotná společnost uváděla počet uživatelů kolem 3 milionů. I to by však bylo miniaturní číslo ve srovnání se Spotify či Apple Music. I Deezer, který se těší oblibě mimo Spojené státy, disponuje uživatelskou základnou kolem 7 milionů uživatelů.

Tidal nyní žije z investice 200 milionů dolarů, kterou společnosti poskytl na začátku roku Sprint. Podle všeho však tahle injekce vystačí na několik dalších měsíců, ale následný provoz už může znamenat závažné problémy v případě, že nepřijde další investice. Není tak úplně vyloučeno, že Tidal potká stejný osud, jako hudební služby Rdio, Beats Music, Grooveshark nebo Sony Music.

Služba se oproti konkurenci chtěla vymezit především kvalitnějšími nahrávkami hudby v bezztrátovém formátu FLAC a vstřícnějšími podmínkami pro umělce. Zjevně to však moc nezabírá.

Streamování hudby se jinak velmi daří, těží z toho především Spotify:

Diskuze (30) Další článek: Jednorázový dron Remedy se maskuje jako falešná puma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,