Thunderbird „Shredder“ 3.0: druhá beta verze je venku

V první polovině prosince se objevila dlouho očekávaná první beta verze e-mailového klienta Thunderbird 3.0. Třetí verze Thunderbirdu nese kódové označení „Shredder“ a nyní se zpožděním vývojáři vydali v pořadí již druhou beta verzi.

Druhá beta verze je založena na vykreslovacím jádru Gecko 1.9.1, které nabízí vylepšený výkon, stabilitu a podporu webových standardů. Opraveno v tomto sestavení bylo cca 340 chyb. Thunderbird nově nabízí systém pro archivaci zpráv a manažera akcí, který zaznamenává veškeré akce mezi poštovním klientem Thunderbird a webovým serverem. Není tedy problém později v historii dohledat, jaké akce byly prováděny.

Thunderbird také nabízí výkonnostní vylepšení při práci s protokolem IMAP. Nově jsou totiž e-mailové zprávy standardně stahovány na pozadí. Podrobnosti o nové verzi naleznete v oficiálních poznámkách k vydání. 

Thunderbird 3.0 Beta 2 v české verzi pro operační systémy Linux a Mac OS X je ke stažení na oficiálních stránkách. Verzi pro Microsoft Windows stahujte z naší GigaMánie. Upozorňujeme, že se jedná o testovací verzi, která není vhodná pro běžné použití.

stáhnout program Thunderbird 3.3 alpha 2 Licence: open source, 11 MB
Autor: Mozilla Corporation
Web programu: www.mozilla.com


Zdroj: Mozilla

Diskuze (7) Další článek: Mobilní Geforce GTX 260M a 280M: opět hrátky s názvy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,