Thunderbird: Jak využívat poštovní klient naplno

Zkuste Thunderbird, dáme vám k tomu pár praktických tipů, jak jej pořádně využít. Poradíme rovněž se synchronizací kalendáře a kontaktů s účtem Googlu.

Když nastanou problémy se schránkami

Čas od času se může stát (není to jen problém Thunderbirdu), že se schránky začnou chybně zobrazovat, e-maily nebudou odpovídat skutečnému umístění a podobně. V tom případě obyčejně stačí z menu „Soubor“ vybrat položku „Provést údržbu složek“.

Když to nepomůže, je potřeba přebudovat celý index složky. Takže klepněte pravým tlačítkem myši na složku s doručenou poštou a vyberte položku Vlastnosti. Na otevřeném okně pak vyberte Opravit složku. Připravte se ale na to, že tato operace může trvat i několik hodin. Závisí to na počtu e-mailů.

Problému se ale nemusíte obávat, stává se to spíše výjimečně.

Užitečné tipy pro nastavení účtů

Když z menu vyberete „Nástroje“ a „Nastavení účtu“, ocitnete se v nastavení, kde si můžete přizpůsobit chování e-mailových schránek. Pokud jich máte více, nastavení je třeba provést samostatně pro každou schránku.

Hned na začátku si můžete nastavit zobrazované jméno, e-mailovou adresu a podpis:

ucet1.png
Obecné nastavení účtu

O krok dále můžete nastavit, aby se zprávy automaticky kontrolovaly v určitém intervalu, a můžete říct, co se má stát po odstranění zprávy. Doporučujeme nastavit, aby se při ukončení Thunderbirdu automaticky provedla údržba složky a vysypal koš (poslední dvě zatržítka). Udrží to pošťáka v lepší kondici.

ucet2.png
Údržba pošťáka

A konečně se dostáváme na další nastavení, kde můžete HTML zprávy a ze slušnosti začít odpovídat nad citovaným textem (ve výchozím nastavení je kupodivu pod textem).

ucet3.png
Dbejte na standardy e-mailové komunikace a citujte nad textem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,