ThinkServer RD650: Spolehlivý 2U rack od Lenovo

(Inzerce) Lenovo ThinkServer RD650 je součástí řady spolehlivých serverů a vyniká škálovatelností a vysokým výkonem, což ocení podniky hledající ideální firemní server.

Podnikatelé a především firmy jsou jedni z nejčastějších uživatelů výkonných serverů, které zastávají řadu důležitých funkcí. Kvalita, spolehlivost a jednoduchá správa jsou proto klíčovými vlastnostmi, které hrají svou roli při výběru i následném provozu serveru. Pro případ, že by se firma rozrostla a potřebovala využívat více kapacity pro paměťově náročnější procesy, musí být server snadno škálovatelný a kompaktní s běžnými rackovými skříněmi.

Právě široké možnosti rozšíření jsou jednou z hlavních předností serveru RD650. ThinkServer RD650 je připraven pro provoz až dvou 18jádrových procesorů série Intel Xeon E5-2600 v3 a nasazení až 768 GB DDR operačních pamětí. Pro budoucí upgrade je připraveno i vnitřní uspořádání komponent, takže lze server doplnit PCI kartami dle potřeby. Společně s několika variantami diskových úložišť je dále například volitelný slot M.2 SSD nebo slot na SD karty pro rychlé a bezpečné bootování. Server nabízí modul iKVM a bezpečnostní TPM čip. Lenovo ThinkServer RD650 je možné snadno integrovat do běžně dostupných rackových skříní.

ThinkServer RD650 najde své uplatnění například ve středně velkých organizacích zaměřených na výrobu, zdravotnictví, veřejný sektor či služby. Snadno se vypořádá s virtualizací, zajistí provoz podnikových aplikací, poslouží jako databázový server či je schopen obstarat také výpočetně náročné úkony.

O důkladný odvod tepla se stará šest redundantních hot-swap ventilátorů umístěných v oblasti procesoru. Inovativní systém chlazení zaručuje serveru spolehlivý chod i za vyšší teploty 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Běžné servery mají maximální rozvozní teplotu kolem 40 °C, zatímco Lenovo ThinkServer RD650 může fungovat i při teplotě až 45 °C aniž by to mělo vliv na jeho funkci. U serveru RD650 je navíc nasazena nová generace energeticky úsporných zdrojů, která má minimální energetické ztráty. Na výběr je i varianta napájecího zdroje s energetickou účinnosti kategorie Platinum s účinností až 96 %, která vyniká minimálními energetickými ztrátami, díky čemuž snižuje celkové náklady na napájení serveru.

Pro pohodlné nastavení a instalaci operačního systému je připraven nástroj Lenovo ThinkServer Deployment Manager, který uživatelům usnadňuje instalaci operačního systému i veškerých potřebných ovladačů a celkové zprovoznění serveru. Pro vzdálený přístup lze použít také aplikaci System Manager, která v Advanced verzi umožňuje i plnou vzdálenou správu prakticky odkudkoliv.

Více informací najdete na www.thinkserver.cz.

Další článek: Asociaci Visa nestačí karty. Představuje si podobu platebních nositelností

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,