Časopis Computer | Testlab

Testlab: Jak koupit levný router s podporou 802.11ac

Pokud si pořizujete nový Wi-Fi router, nemá už ani smysl uvažovat o takovém, který neumí prakticky všemi novými zařízeními podporovaný standard 802.11ac.

Rychlosti Wi-Fi routerů se pomalu zvyšují, zatímco jejich cena se snižuje. Není to tak dávno, kdy byly routery podporující standard 802.11ac zařízeními, na která jste si museli nachystat alespoň dvě tisícovky.

Dnes je situace o poznání lepší, a zatímco nejlevnější dvoustreamový (N300) Wi-FI router koupíte už za 400 Kč (Tenda N30, jednostreamové N150 nemá vůbec smysl kupovat), Wi-Fi router komunikující v obou pásmech (2,4 i 5 GHz) lze pořídit do tisícovky. Proto jsme se v našem testu zaměřili právě na cenově dostupné Wi-Fi routery do 1 300 Kč s podporou standardu 802.11ac.

Podrobný srovnávací test najdete v aktuálním Computeru. Otestovali jsme následující routery:

Časopis Computer

V Computeru každý měsíc najdete nejdůležitější informace ze světa počítačů, technologií a internetu. Dva důkladné srovnávací testy odhalí a ocení ty nejlepší produkty na trhu. Praktické tipy a triky vyřeší nejčastější problémy s počítači i telefony. Podrobné návody a tipy vám pomohou využít technologie v každodenním životě.

001.jpg

Časopis za nejvýhodnější cenu získáte na iKiosku. Můžete si vybrat mezi tištěnou a elektronickou verzí.

Doporučujeme také speciální vydání Nejlepší návody, tipy a aplikace pro mobily. Jak si s Androidem usnadnit život.

Diskuze (9) Další článek: Evropská komise: Streamování warezu není zločin

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,