Testy | Chytrá domácnost | vysavače

Test robotického vysavače U-Smart Laser Robot Vacuum. Hlavními trumfy jsou laser a dobrá cena

Vysavačů s lidarovou navigací přibývá, často u nich ale zaostávají neméně důležité aplikace pro telefony. Umax nabídne jak dobře zvládnutou navigaci, tak aplikaci s většinou podstatných funkcí. To vše za výhodnou cenu pod osm tisíc.

Plusy

  • Výhodná cena
  • Celkový vzhled
  • Aplikace v češtině

Minusy

  • Plastový modul Lidaru
  • Bez podpory více map
8,3
Hodnocení

Umax má v nabídce dva robotické vysavače – první a levnější z nich nás nadchl především příjemnou aplikací a také výhodnou cenou. Druhý, novější a také dražší nabídne jednu zásadní výhodu – laserovou navigaci, která robotickým vysavačům přidala mnohé funkce navíc, a především zpohodlnila jejich nastavování. U-Smart Laser Robot Vacuum je navíc k dostání za ceny pod hranicí osmi tisíc korun, kde opravdu dobrých vysavačů s laserovou navigací nenajdeme mnoho.

270a0443-61d8-4163-9756-7b5d465fed7a

Neurazí v obýváku

Výrobce zvolil pro vysavač neutrální bílou barvu, která jednoduše zapadne do většiny interiérů. Na líbivosti přidává i lesklý povrch nebo imitace broušeného kovu, kterou je vybaven modul laserové navigace v horní části. Ve skutečnosti jde ale o plastovou komponentu. Ani to ale nebrání tomu, aby vysavač mohl parkovat v obýváku – ostudu tam určitě dělat nebude.

59d8a4ad-dcd7-4699-973f-9516f4aec09f
Totéž platí o nabíjecí stanici, kam si vysavač automaticky zajíždí buď po skončení úklidu, nebo v případě nutného nabití.

Pod jejím poloprůhledným tmavým krytem se ukrývá infra modul, který vedle navedení vysavače k nabíječce slouží i jako jakýsi záchytný maják, podle kterého se může vysavač rychleji zorientovat v místnosti, pokud je ručně přenesen na jiné místo.

I samotné zpracování vysavače je na vysoké úrovni a nemám obavy o jeho fyzickou životnost. Vše je vyrobeno z pevných plastů a přední nárazník je vybaven měkčím materiálem tak, aby nemohlo dojít k poškození nábytku. Jedinou výtkou tak zůstává onen plastový modul s Lidarem, který je nejvyšším bodem vysavače, a tudíž u něj existuje větší riziko kolize – typicky zaseknutí pod radiátorem nebo konferenčním stolkem. A tady už může dojít k nechtěnému poškrábání.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (3) Další článek: „Já bych všechny ty internety a počítače zakázala,“ zaznělo přesně před 22 lety

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,