Testy | Monitory

Test monitoru Philips 279C9. Je to skvělý partner k notebooku, ale za kvalitu se platí

Philips přichází s pracovním monitorem předurčeným k propojení s notebookem. Poslouží totiž i jako skvělá dokovací stanice.

Plusy

  • Jemné rozlišení
  • Certifikace HDR 400
  • Power Delivery až 65 W

Minusy

  • Frekvence mohla být vyšší
  • Vysoká cena
8,8
Hodnocení

Monitor oceněný Red Dot Award není zajímavý jen po stránce designu, to důležité se ukrývá uvnitř. Také by byla škoda jej šmahem odsoudit za vysokou cenu vzhledem k velikosti úhlopříčky „jen“ sedmadvaceti palců. Stejně velké monitory dnes začínají na třetinové ceně, ale Philips toho nabízí mnohem víc.

f3c0659a-3a7a-48b5-aff6-7bb2c342f9bb

Praktický podstavec

Nejprve se podívejme na design: tenké rámečky obepínají panel po všech čtyřech stranách, elegantní je i útlá, přesto bytelná noha a podstavec s netradičním čtvercovým tvarem a otvorem uvnitř. Při otáčení displeje se navíc otáčí i vepsaný kruh se strukturou připomínající povrch gramofonové desky. Ač je podstavec poměrně velký, jeho tvar je praktický pro odložení klávesnice nebo zasunutí zavřeného notebooku.

Ovládání probíhá pomocí čtyřsměrného joysticku na spodní straně uprostřed. Lze jej zmáčknout, potvrzení se tím ale neprovádí, vždy je potřeba potvrdit volbu posunem vpravo. Zvyknete si však hned. Ty nejdůležitější volby (přepínání zdrojů videa, profilů a hlavně úprava jasu) jsou rychle dostupné na jednotlivých směrech.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (2) Další článek: Ampere Altra Max je výkonný až 128jádrový procesor postavený na Armu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,