Elon Musk | Tesla Motors | Kamera

Tesly dostanou funkci záznamové kamery do auta. Bude k tomu stačit aktualizace

Aktualizace automobilů Tesla nejen opravuji nalezené chyby a vylepšují stávající funkce, ale často také přinášejí úplně novou funkcionalitu. Ve verzi 9 přibude majiteli často žádaná palubní kamera, jak potvrdil na Twitteru výkonný ředitel Elon Musk.

Dle Muskova tweetu aktuálně probíhá finální testování funkce palubní kamery, která by měla být k dispozici po updatu systému na verzi 9. Předpokládá se, že firmware s touto funkcí bude uvolněn koncem září či na začátku října.

Vozy Tesla jsou vybaveny celkem osmi kamerami
Vozy Tesla jsou vybaveny celkem osmi kamerami

Funkce otevře majitelům možnost využívat kamery vozidla k záznamu jízdy. To se může hodit například v případě kolize, kdy je díky videu zřejmé, jak došlo k nehodě a často i kdo je jejím viníkem.

Majitelé dostanou přístup k záznamům

Vozy Tesla jsou vybaveny celkem osmi kamerami, používanými pro autonomní jízdu v režimu autopilota. I nyní sice pořizovaly záznam, uživatelé však neměli šanci se k němu běžným způsobem dostat. Nahrávky byly určeny jen pro interní použití v případě havárie.

Informaci o otevření přístupu k záznamům z kamer zveřejnil Musk jako odpověď na otázku jednoho z majitelů Tesly, který se ptal, kdy bude tato funkce dostupná. V dalším tweetu pak upřesnil, že ve verzi 9 bude funkce palubní kamery k dispozici v beta verzi s tím, že s aktualizací na 9.1 se dočká dalších vylepšení.

Informaci o přístupu k záznamům publikoval Elon Musk
Informaci o přístupu k záznamům publikoval Elon Musk

Podle původních zpráv měla být aktualizace systému na devátou verzi uvolněna v průběhu srpna. Nakonec se tak ale nestalo a americký výrobce od té doby nijak neupřesnil, kdy by se jí zákazníci měli dočkat.

V tuto chvíli není zřejmé, jak bude funkce pracovat se záznamem z osmi kamer. Lze předpokládat, že uživatelé budou mít přístup k nahrávkám ze všech kamer a budou mezi nimi moci přepínat.

Diskuze (18) Další článek: Japonský torpédoborec úspěšně sestřelil simulovanou balistickou raketu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,