Elon Musk | Tesla Motors

Tesla v aktualizaci dostane hry od Atari, párty režim a vylepšeného autopilota

Nudíte se během dlouhých cest? Pořiďte si Teslu a už se nudit nebudete! Příští aktualizace softwaru totiž kromě dalších funkcí přinese možnost hrát na palubní dotekové obrazovce přinejmenším tři klasické hry od Atari. Update by měly dostat verze Model 3, Model S a Model X, informuje Digital Trends.

Informaci o přidání her do palubního infotainmentu oznámil Elon Musk na sociální síti Twitter. Novinka bude součástí firmwaru 9.0, který by měl být uvolněn během následujících čtyř týdnů. Zatím není známo, které konkrétní tituly se v nabídce objeví.

Musk pouze uvedl, že jeho tým dostal od společnosti Atari povolení zahrnout hry do další verze informačního systému Tesly. Na otázky novinářů pak odpověděl, že doufá v integraci her Pole Position, Tempest a Missile Command z let 1980 až 1982.

Pole Position je jeden z vůbec prvních závodních simulátorů a v tomto případě by mohl být spojen s volantem vozidla. Musk zdůraznil, že hra bude logicky fungovat pouze v zaparkovaném vozidle. Hry Tempest a Missile Command se patrně budou hrát na dotykové obrazovce. Opět je pravděpodobné, že automobil bude muset být při hraní vypnutý (nebo alespoň v režimu parkování).

V pozdějším tweetu vyzval Musk vývojáře her, aby se ucházeli o práci v jeho společnosti. Vysvětlil, že Tesla chce dělat „zábavné hry“, zapojující centrální dotykovou obrazovku, telefon uživatele a ovládací prvky auta. Zatím není jasné, zda firmware verze 9.0 bude obsahovat nějaké vlastní hry.

K dalším očekávaným novinkám chystaného updatu by měly patřit režimy párty a kempování. V tomto směru jsou však zdroje velmi skoupé na další podrobnosti. Lze předpokládat, že by se mohlo jednat o mód, využívající elektřinu uloženou v akumulátorech pro napájení systému klimatizace, některých světel a zvukové soustavy.

Ačkoli hry od Atari patrně budou nejkomunikovanější novinkou nového firmwaru, aktualizace bude obsahovat i další důležité funkce, ze kterých můžeme jmenovat například plně autonomní režim jízdy. To podporují nepotvrzené zvěsti, podle kterých další verze Autopilota přijde se třetí úrovní automatického řízení, což znamená, že řidič nebude muset za určitých podmínek držet ruce na volantu.

Majitelé automobilů Tesla obdrží aktualizaci na verzi 9.0 do konce srpna, kdy se dozvíme další podrobnosti o tom, co přinese.

Bude jistě zajímavé sledovat, jak integrace her do infotainmentu Tesly dopadne. Otázkou je například to, zda se hraní s volantem ve stojícím autě neprojeví nadměrným opotřebením předních pneumatik.

Diskuze (7) Další článek: Krátká animace perfektně objasňuje, proč je povinné očkování důležité

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,