Tesla uvádí první český set top box

Na stánku Tesly v pavilonu B si určitě nenechte ujít malou černou krabičku posazenou na horní straně televize. Je to totiž první český set top box.
Na stánku Tesly v pavilonu B si určitě nenechte ujít malou černou krabičku posazenou na horní straně televize. Je to totiž první český set top box – krabička se zabudovaným prohlížečem a e-mailovým klientem, kterou stačí připojit k telefonu. Připojení obstarává zabudovaný 33,6 kb/s modem, zobrazení je na běžné televizi se Scart vstupem.

Co se týče zabudovaného prohlížeče, není po pravdě nikterak dokonalý. Podpora HTML není nijak bohatá a uvedená podpora HTML 3.2 není myslím přesná. Prohlížeč například ignoruje jakoukoli změnu velikosti písma ve stránce a vše sveřepě zobrazuje jedním svým typem písma. Přístroj je ale stále ve stádiu návrhu, podobné výtky snad budou vyslyšeny. Stránka je zobrazována pouze v rozlišení 640x480, po autorech obsahu to tedy bude vyžadovat jisté uzpůsobení stránek pro tento přístroj. Plánovaná koncová cena včetně bezdrátové klávesnice by se měla vejít pod 10 tisíc včetně DPH, což je vcelku rozumné. Pokud ale má být tento přístroj prakticky využitý, například pro účely nakupování na Internetu, bud nutné zabudovat podporu zabezpečené komunikace, popřípadě Javy. To se ostatně chystá na listopad. Prodej bude zahájen v půlce října a v listopadu bude systém lokalizován (zatím je v angličtině) a dostane podporu Javy a JavaScriptu. Aktualizace softwaru je prostřednictvím Internetu do paměti flash v přístroji, tyto a případně další vlastnosti tedy získají i majitelé prvních kousků. Projekt Tesly Internet Box je skutečně zajímavý, je tam třeba sice doladit pár věcí, ale cesta byla vytyčena a vypadá to dobře.

Diskuze (9) Další článek: Čím žil Invex první den?

Témata článku: , , , , , , ,