Tesla chce na trh uvést nový systém, který by dokázal odhalit, že v rozpáleném autě se nachází dítě

Tesla požádala Federal Communications Commission (FCC) o souhlas potřebný k tomu, aby mohla uvést na trh nový systém. Ten by dokázal odhalit, že v rozpáleném autě se nachází dítě.

Podle National Highway Traffic Safety Administration v USA v roce 2019 zemřelo 52 dětí právě proto, že jejich rodiče je v horkém počasí nechali v autě a odešli na nákupy, úřady atd.

Muskova automobilka tomu chce zabránit pomocí speciálních senzorů. Ty by ovšem měly mít takové úrovně výkonu, které současné zákony nepovolují.

Schopnost „vidět“  skrz měkké materiály

Z informací agentury Reuters plyne, že celý tento systém by využíval sedm výše zmíněných senzorů. Díky tomu by „poskytoval hloubkové vnímání a byl schopen ‘vidět’ skrz měkké materiály jako je přikrývka zakrývající dítě v dětském zádržném zařízení.“

Kromě toho by také uměl detekovat věci jako srdeční rytmus či dýchání, čímž by se potvrdilo, že se skutečně jedná o dítě a ne o nějaký neživý předmět.

The Verge v dané v souvislosti připomněl, že tento problém se v minulosti snažila řešit i společnost Nissan, která zakomponovala senzory do svého vozu Pathfinder SUV z roku 2018.

Diskuze (57) Další článek: Apple chystá další unikátní Apple Store. Vypadá jako koule na hladině jezera

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,