Tentokrát Dotcom nad soudci nevyzrál. Rozhodnou o jeho vydání do USA

V lednu to budou už čtyři roky od zastavení Megauploadu a podání žaloby u amerických soudů na Kima Dotcoma a jeho tým. Zatímco někteří už v průběhu let s úřady spolupracovali a přislíbili účast u soudu, Dotcom se tomu vehementně brání ze svého novozélandského útočiště.

Kim Dotcom obvinil novozélandské soudy, že jsou jen slouhou USA

Už roky nesmí nikam cestovat a jeho právní tým celou dobu úspěšně odkládal projednávání americké žádosti o jeho vydání. Nyní se však zdá, že Dotcom poprvé opravdu narazil a poslední pokus o další odklad mu už nevyšel.

Podle TorrentFreaku vypukne bitva u vydání Kima Dotcoma do USA už příští pondělí. Těžko říci, jak dlouho bude trvat a jak nakonec dopadne, na počátku celé kauzy se totiž zdálo, že vše bude hotové do léta. Namísto toho se stal pravý opak a Dotcom úspěšně kličkoval mezi paragrafy skoro čtyři roky.

Dotcom v mezidobí rozhodně nelenil a s partnery založil úložiště Mega a také hudební službu Baboom. Pokud bude vydán do USA, v zámoří se nejspíše na plné obrátky rozjede soud, který mu jeho další podnikání velmi zkomplikuje. Ú5ady v zámoří viní Dotcoma a jeho někdejší Megaupload z hromady činů od porušování autorských práv po organizovaný zločin.

 

Diskuze (23) Další článek: SteadXP: krabička z Kickstarteru, která stabilizuje každou kameru

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,